Snapdragon 815 Bir Varmış Bir Yokmuş

snapdragon 815

Son dönemde Qualcomm’un Snapdragon 810 yongaseti sonrasında yoluna Snapdragon 815 adında 64-bitlik yeni bir yongaseti ile devam edeceğine dair pek çok iddia gündeme gelmişti.

Bunlar arasında ısınma testleri bile dikkat çekmişti; ancak Qualcomm görünüşe göre iddiaların pek içinde değil. Firmanın yaptığı açıklamaya göre Snapdragon 815 yongaseti için ortada herhangi bir plan yok.

Firmanın direkt olarak açıklama yapması bekleniyor. Qualcomm; Snapdragon 810 ile yılı tamamlayacağa benziyor. Snapdragon 815 muhtemelen firma içerisinde bir test ürünü olarak kalacak.

Aşırı ısınma sorunlarına ve Samsung’un Exynos 7420 ile iyi bir görevdeşlik oluşturmasına rağmen Qualcomm’un yılsonuna kadar bir hamle yapmayacak olması dezavantaj gibi gözüküyor.

snapdragon 815

Snapdragon 805’in akıbeti hatırlandığında firma açısından olumlu bir karar olabilir. Ayrıca Cortex-A72 çekirdeği ortanın üstü seviyesi Snapdragon 618/620 yongasetlerinde yer alacağı için Qualcomm adına pazarda büyük bir boşluk oluşturmayacak.

Gelecek yıl için ise firma Snapdragon 820 yongasetini hazırlayacak. Özelleştirilmiş 64-bit çekirdekleri ile yola devam edecek olan firma için Snapdragon 820 yongaseti ile 64-bitlik özelleştirilmiş yongaseti olma unvanına da sahip olacak.

Limango.com’un Akıbeti Ne Olacak?