Snapdragon 810 Galaxy S6 İçin Yeterli Bulunmamış

Samsung Galaxy S6 2

Samsung yöneticisi tarafından yapılan açıklamalar Snapdragon 810’un firmanın yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S6 için yeterince iyi bulunmadığını gösterdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘un geçtiğimiz günlerde MWC 2015 kapsamında resmi olarak tanıttığı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S6‘da hangi işlemciyi kullanacağı uzun tartışma konusu oldu ve firmanın uzun süredir birlikte çalıştığı işlemci üreticisi Qualcomm’la ilişkisinin bu durum yüzünden zedelendiği iddia edildi. İlk başta Snapdragon 810‘u kullanacağı tahmin edilen Samsung bu kararından vazgeçti ve sonuç olarak Galaxy S6’da kendi bünyesinde geliştirdiği Exynos 7420 işlemciyi kullandı.

qualcomm snapdragon 810

Samsung Galaxy S6‘nın işlemcisi konusunda yaşanan bu tartışmalı değişiklik Snapdragon 810’un yapım aşamasında yaşanan sorunlara ve Samsung’un bu sorunların giderilmesi için beklemek istememesine bağlanmış olsa da, Samsung cephesinden gelen yeni açıklamalar alınan kararın arkasında farklı nedenlerin olduğunu gösterdi.

Galaxy S6’nın resmi olarak tanıtılması sonrası Korea Times’a konuşan Samsung yöneticisi JK Shin, eskiden daha fazla Qualcomm işlemcisi kullandıklarını fakat bu konuda esnek olduklarını ve telefonlarında en iyi işlemcileri kullanmak istediklerini belirtti.

JK Shin’in bu açıklamaları ve Snapdragon 810‘un performans testlerinde Exynos 7420’nin gerisinde kaldığı göz önüne alındığında Samsung’un Snapdragon 810’u Galaxy S6’da kullanmama kararında, daha önce iddia edildiği gibi yapım aşamasında yaşanan sorunların değil performans düşüklüğünün etkili olduğu anlaşılıyor.

PC Oyunları Pazar Paylarını Arttırmaya Devam Ediyorlar