Qualcomm Samsung’un Gönlünü Almaya Çalışıyor

Qualcomm snapdragon 580 75

Qualcomm’un Samsung’un gönlünü almak için çalışmalara başladığı ve başarılı olduğu taktirde Samsung Galaxy S6’da Snapdragon 810’un kullanılacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz yılın başında piyasaya sürdüğü Galaxy S5’le istediği başarıyı yakalayamayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni amiral gemisi akıllı telefonunun hazırlığında oldukça dikkatli davranıyor olsa da, telefonda kullanılması beklenen Snapdragon 810‘un üretim aşamasında yaşanan sorunlar Samsung Galaxy S6’nın yapım sürecinde de aksaklıklara neden oldu.

qualcomm snapdragon 810

Aşırı ısınma sorunları nedeniyle çıkışı gecikeceği söylenen Snapdragon 810’un yaşadığı sorunlar nedeniyle yeni amiral gemisi akıllı telefonu için yeni bir işlemci arayışına giren Samsung, çareyi kendi bünyesinde geliştirdiği Exynos işlemcilerden birini kullanmakta buldu. Ancak The Wall Street Journal tarafından ortaya çıkarılan yeni bilgiler Qualcomm‘un en önemli müşterileri arasında yer alan Samsung’u kaybetmek istemediğini ve Güney Koreli teknoloji devinin gönlünü almak için harekete geçtiğini gösterdi.

Qualcomm‘un bu amaç doğrultusunda Snapdragon 810 işlemcisini Samsung Galaxy S6‘ya özel olarak yeniden tasarlamayı teklif ettiği ve bu yeni işlemciyi Mart ayına yetiştirmeye çalıştığı söyleniyor. Samsung’un yeni amiral gemisini Mart ayı başında düzenlenecek olan Mobile World Congres 2015’te tanıtacağı göz önüne alındığında Snapdragon 810’un bu tarihe yetişemeyeceği düşünülüyor.

Ancak Qualcomm’un çalışmalarında başarılı olduğu taktirde Samsung Galaxy S6‘nın ilk piyasaya sürülen serisinde Exynos kullanan Samsung’un ikinci seri ve devamı için Snapdragon 810’u kullanabileceği belirtiliyor.

Apple Watch’un Batarya Ömrü Belli Oldu