Project Morpheus’un Çıkışı 2016 Yılına Kaldı

Project Morpheus

Sony’nin Game Developers Conference 2015’te yaptığı açıklamalar, merakla beklenen Project Morpheus’un 2016 yılında kullanıcılarla buluşacağını gösterdi.

CES 2013’ün en çok konuşulan cihazları arasında yer alan Oculus Rift’in gördüğü yoğun ilgi sonrası bir anda yükselişe geçen sanal gerçeklik cihazları, teknoloji devlerinin de gözdesi olmaya devam ediyor. Sanal gerçeklik cihazına yönelen ilk firmalar arasında yer alan Japon teknoloji devi Sony de bu alana önemli yatırımlar yapan teknoloji devlerinin başında geliyor.

sony-project-morpheus

Sanal gerçeklik cihazlarının gelecekte önemli ölçüde değiştireceği alanların başında gelen oyun konsolları pazarının en başarılı firması olan Sony, PlayStation 4 kullanıcılarına eşsiz bir oyun deneyimi sunacağı tahmin edilen yeni sanal gerçeklik cihazı Project Morpheus‘u geçtiğimiz yıl resmi olarak tanıtmıştı. PlayStation 4 kullanıcıları tarafından heyecanla karşılanan Project Morpheus’un 2015 yılı içerisinde genel kullanıcı kitlesiyle buluşması bekleniyor olsa da, Sony cephesinden gelen yeni açıklamalar sanal gerçeklik cihazının çıkışının 2016 yılına kalabileceğini gösterdi.

Game Developers Conference 2015 kapsamında sahne alan firmalar arasında yer alan Sony, Project Morpheus‘un teknolojisini daha da geliştirdiklerini ve kullanıcılara çok daha gelişmiş bir oyun deneyimi yaşatmak istediklerini açıkladı. Sony’in sanal gerçeklik teknolojilerini daha da geliştirmesi oyun dünyası tarafından heyecanla karşılanmış olsa da, bu geliştirmeler yüzünden Project Morpheus’un çıkışının 2016 yılının ilk yarısına kalması PlayStation 4 kullanıcıları için hayal kırıklığı yarattı.

Google Play Store 3. Yaşını İndirimlerle Kutluyor