Galaxy Note 5’te Snapdragon İşlemci Olmayabilir

Qualcomm’a bağımlı hale gelmekten endişelenen Samsung’un Galaxy Note 5’ten başlayarak Snapdragon işlemcileri kullanmayı bırakmak istediği söyleniyor.

Amerikalı işlemci üreticisi Qualcomm‘un yeni işlemcisi Snapdragon 810’un üretim aşamasında karşılaştığı sorunlar nedeniyle merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S6’nın çıkış tarihini ertelemek zorunda kalan Samsung, Qualcomm’a bağımlı hale gelmek istemediği için farklı alternatif arayışına girdi.

Samsung_Galaxy_Note_5

Mart ayı başında Barselona’da düzenlenecek olan Mobile World Congress 2015 kapsamında görücüye çıkaracağı Galaxy S6‘da Snapdragon 810 yerine kendi bünyesinde geliştirdiği Exynos 7420’yi kullanan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yıl sonunda piyasaya süreceği Galaxy Note 5‘te de benzer bir yol izleyecek gibi görünüyor.

Bugüne kadar işlemci konusunda Qualcomm’a bel bağlayan Samsung’un kendi işlemcilerini geliştirmeye odaklanacağı ve bunun sonucu olarak başta Galaxy Note 5 olmak üzere yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında Snapdragon işlemcilere yer vermeyeceği söyleniyor.

Tim Cook Apple’ı Jobs Felsefesiyle Yönetiyor