Samsung Galaxy S6 En Güçlü Android Telefon Oldu

Samsung Galaxy S6 2

Şu ana kadar tabi tutulduğu tüm performans testlerinde rakiplerine fark atmayı başaran Samsung Galaxy S6, en güçlü Android telefon olmayı başardı.

Geçtiğimiz yılın başında piyasaya sürdüğü Galaxy S5’le istediği başarayı yakalayamayan ve bunun sonucu olarak mali sıkıntılar çeken Güney Koreli teknoloji devi Samsung, büyük umutlar bağladığı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S6‘yı geçtiğimiz günlerde düzenlenen MWC 2015 kapsamında resmi olarak tanıttı. İçinde bulunduğu mali sıkıntılardan bir an önce kurtulmak için Galaxy S6’yla kullanıcıların gönlünü kazanması gerektiği bir süredir konuşulan Samsung’un bunu başarmak için yenilikçi bir tasarıma odaklanacağı düşünülmüş olsa da, Güney Koreli teknoloji devi çok daha zorlu ve önemli bir şeyi başarmış gibi görünüyor.

Samsung_Galaxy_S6 (3)

MWC 2015’te resmi olarak tanıtıldığı günden beri çeşitli performans testi platformlarında diğer Android akıllı telefonlarla karşı karşıya getirilen Samsung Galaxy S6, şu ana tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. Mevcut telefonlar göz önüne alındığında en güçlü Android telefon olmayı başaran Galaxy S6, bu başarısını yeni işlemcisine ve geliştirilmiş hafıza teknolojisine borçlu.

Son dönemde hazırlanan birçok akıllı telefonda kullanılan Snapdragon 810 işlemci yerine Samsung bünyesinde geliştirilen Exynos 7420’yi kullanan Galaxy S6, Exynos 7420‘nin üstün işlemci gücü sayesinde rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Özellikle veri transferi konusunda rakiplerine fark atan Galaxy S6’nin bu işlemci gücüne karşı durabilecek bir telefon yakın zamanda çıkacak gibi görünmüyor.

Huawei ABD’de Apple’a Rakip Olmaya Hazırlanıyor