Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti gücü ile tahmin edilemez olacak

Qualcomm

Amerikalı teknoloji devi Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 3, bu defa her zamankinden daha iddialı geliyor.

Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti gücü ile tahmin edilemez olacak. Qualcomm, yeni Snapdragon yonga seti olan Snapdragon 8 Gen 3’ü piyasaya sürmek için hazırlanıyor ve teknoloji endüstrisinde büyük heyecan yaratıyor. Geçen yıl TSMC tarafından başarılı bir şekilde üretilen Snapdragon 8 yongalarının performansı ve güç tüketimi önemli ölçüde arttı ve popüler Snapdragon 8 Gen 2, serinin amiral gemisi pazarındaki ününü yenmelerine yardımcı oldu.

Oryon

Snapdragon 8 Gen 3’ten ne bekleniyor? Yeni nesil Snapdragon 8 Gen 3 şu anda geliştirilmenin son aşamalarında ve bazı ana OEM ortakları, son kullanıcı telefonları tasarlamak için erken mühendislik örnekleri aldılar. Snapdragon 8 Gen 3‘ün en önemli değişikliklerinden biri, yeni CPU mimarisi.

Intel, Qualcomm için çip üretmeye başlayacak

Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti gücü ile tahmin edilemez olacak

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3’ü ilk defa 1+5+2 mimarisi ile gelmesi bekleniyor. Yeni tasarım, bir büyük çekirdek, beş büyük çekirdek ve iki küçük çekirdekten oluşuyor ve model numarası SM8650. Bu yeni mimari, Snapdragon 8 Gen 2‘nin 1+4+3 mimarisine göre performansı önemli ölçüde artıran küçük çekirdeği büyük çekirdek ile değiştiriyor.

Önceki raporlar, Snapdragon 8 Gen 3’ün büyük çekirdeğinin gelişmiş Cortex-X4’e yükseltileceğini ve 3.7GHz maksimum frekans ile Snapdragon 8 Gen 2’nin 3.36GHz’sine kıyasla önemli bir iyileştirme getireceğini öne sürüyor. Ayrıca, GPU Adreno 750’ye yükseltilecek.

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Snapdragon 8 Gen 3 ile geliştirilmiş performans ve güç verimliliği Snapdragon 8 Gen 3’ün TSMC tarafından üretileceği ve işlem teknolojisinin N4’ten N4P’ye yükseltileceği muhtemel. N3 işlem teknolojisini kullanmamasına rağmen, N4P, N4’e göre %6 performans artışı sağlıyor. Ayrıca, N4P, maske katmanlarının sayısını azaltarak işlemi basitleştiriyor ve çip üretim döngülerini hızlandırarak N3’ten daha maliyet etkili ve verimli hale getiriyor. Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti gücü ile tahmin edilemez olacak.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ortaya çıktı