Xiaomi Redmi 12 Pro patladı!

redmi

Bir erkeğin Redmi Note 12 Pro akıllı telefonunun gömlek cebinde alev alması sonucunda yanmaya başladığı bildirildi. Bu, normal şartlar altında nadir bir durum olduğu için pek dikkate alınmayabilirdi.

Xiaomi Redmi 12 Pro patladı! Ancak bu olay, 8 yaşındaki bir kızın trajik ölümüne neden olan iddia edilen bir Redmi Note 5 Pro patlaması haberinin ardından geldiğinden rahatsız edici bir gelişmedir.

Xiaomi Mi 10T Lite ve Redmi K30 4G, MIUI 12.5 güncellemesi alıyor

Hindistanlı Naveen Dahiya isimli adam Şubat 2023’te Redmi Note 12 Pro telefonunu satın aldı. 11 Nisan’da telefon gömlek cebindeyken duman çıktığını fark etti. Daha sonra yanma hissi hissetti ve telefonun alev aldığını keşfetti. Şans eseri telefonu cildine zarar vermeden cebinden çıkardı.

Redmi Note 12 Pro‘nun neyin tetiklediği belirsizdir, çünkü o sırada şarj edilmiyordu. Telefon sonrasında tamamen yangın nedeniyle tahrip oldu. Dahiya, telefonu yanarken yere atmayı başardığı için zarar görmedi. Daha sonra Redmi müşteri hizmetleriyle iletişime geçti, ancak onlardan yetersiz bir cevap aldı. Kullanıcı, Redmi’den tatmin edici bir cevap alamazsa, şirkete karşı yasal işlem başlatacağını söylüyor.

Xiaomi Redmi 7 TENAAden geçti İşte özellikleri ve tasarımı

Xiaomi Redmi 12 Pro patladı!

Redmi Note 12 Pro kullanıcılarının güvenliğini korumak için, Redmi’nin bu olay hakkında resmi bir yanıt vermesi bekleniyor. Diğer birçok ünitenin benzer şekilde yanma riski taşıdığı korkusu nedeniyle bu konuda bir soruşturma yapması gerekecek.

Xiaomi Mi 10S ve Redmi K30i 5G, MIUI 12.5 güncellemesini aldı

Bu olay, akıllı telefonların arızalanması durumunda tehlikeli hale gelebileceğine dair kullanıcılara hatırlatma niteliği taşır. Kullanıcıların, potansiyel yangın olaylarını önlemek için her zaman önlem almaları beklenir. Öneriler arasında, akıllı telefonu aşırı şarj etmemek veya aşırı sıcak ortamlarda bırakmamak yer almaktadır. Xiaomi Redmi 12 Pro patladı!

Elon Musk, Tesla Otopilot kazasıyla ilgili davada ifade verecek