Snapdragon 8 Gen 2 özellikleri sızdırıldı

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Qualcomm tarafından üretilen ve Kasım ayında tanıtılması beklenen Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin özellikleri sızmaya devam ediyor.

Snapdragon 8 Gen 2 özellikleri sızdırıldı. Teknoloji dünyasının en önemli mobil işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm, yeni amiral gemisi modeli Snapdragon 8 Gen 2’nin üzerinde çalışmaya devam ediyor. Amerikalı teknoloji devi tarafından daha önce açıklanan tanıtım tarihi olan 15-17 Kasım günleri hızla yaklaşırken, duyum kanalları da bugüne kadar canla başla çalışmaya devam edecek gibi duruyor.

Qualcomm

Şirkete yakınlığıyla bilinen birkaç farklı duyum kanalı vasıtasıyla aktarılan son bilgilere göre, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinde yüksek frekanslı bir performans çipinin bulunacağı iddia ediliyor. Snapdragon 8+ Gen 1 modelinde bu görevi 3,19Ghz’lik bir işlemci yerine getirirken, Snapdragon 8 Gen 2 modelinde ise söz konusu işlemcinin 3,5Ghz hızına terfi edeceği konuşuluyor.

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Snapdragon 8 Gen 2 özellikleri sızdırıldı

Bununla birlikte, şirketin henüz 3nm üretim sürecine yeni geçmiş olması nedeniyle Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinde bu teknolojinin kullanılması beklenilmiyor. Bir diğer ifadeyle, Qualcomm yeni amiral gemisinde tıpkı Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinde olduğu gibi yine 4nm üretim sürecine yer verecek.

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Son olarak, Kasım ayında tanıtılacak olan yeni yonga setini kullanmak isteyen ilk markanın yine Xiaomi olduğu iddia edildi. Daha önce Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 8+ Gen 1 modellerinde de ilk olmak isteyen ancak bu unvanı rakiplerine kaptıran Çinli teknoloji devinin, Xiaomi 13 serisiyle bu defa ilk olma fırsatını kimseye kaptırmak istemediği konuşuluyor.

Acer Aspire C27 : Büyük ekran, canlı görüntüler ve yüksek performans