Snapchat+, 3 milyon aboneye ulaştı

Snapchat+

Snapchat’in paralı versiyonu olan Snapchat+, toplamda 3 milyon aboneye ulaşarak, zorlu bir süreçten geçen Snap’in yüzünü güldürdü.

Bir dönemin popüler sosyal medya uygulaması Snapchat ile büyük başarı yakalayan Snap, son dönemde TikTok ve Instagram gibi rakiplerinin gerisinde kalarak büyük bir düşüş yaşadı. Bir Snapchat’in kullanıcı sayısının büyüme hızı yavaşlarken, bir yandan da şirket bu kullanıcılardan gelir elde etmekte sıkıntı çekince, şirketin değeri eridi gitti. Ancak tüm bu karamsar tablo içinde parlayan bir şey var ki o da Snapchat+.

Snap’in geçtiğimiz yılın haziran ayında kullanıma sunduğu, abonelik sistemiyle çalışan Snapchat+, kullanıcı sayısının büyüme hızıyla Snap’in yüzünü güldürdü. Snap tarafından paylaşılan bilgilere bu paralı servisin abone sayısı 3 milyonu aştı. Bu da servisin kullanıcı sayısının ilk aylardakinden çok daha hızlı büyüdüğünü gösteriyor.

Snapchat+ heyecan verici özelliğini duyurdu

2022’nin haziran ayında kullanıma sunulan Snapchat+, daha ilk ayında 1 milyon aboneye ulaşmış, ancak daha sonra bu rakamı yukarı çekmekte zorlanmıştı. Abone sayısının 2 milyona ulaşması için ocak ayına kadar beklememiz gerekti. Ancak 2 milyondan 3 milyona geçiş çok daha kısa sürede gerçekleşti. Bu da servisin büyüme hızının kayda değer ölçüde arttığı anlamına geliyor.

Snapchat’in paralı versiyonu, aslında Twitter’ın mavi tik özelliğiyle benzer bir hizmet sunuyor. Aylık 4 dolarlık abonelik ücretini ödeyen Snapchat kullanıcılara, hem yeni özelliklere erken erişim sağlıyor hem de yorumlarda ve paylaşımlarda normal üyelere göre daha öncelikli oluyor. Ayrıca Plus servisine özel bazı özellikler de bulunuyor.

Elon Musk, TruthGPT ile evrenin gizemini çözmeye çalışacak