vivo Y22s ve vivo Y16’nın özellikleri netlik kazandı

vivo Y22S

vivo’nun çok yakında piyasaya süreceği akıllı telefonlar arasında yer alan vivo Y22s ve vivo Y16’nın özellikleri, sızdırılan bir afiş sayesinde netlik kazandı.

Son dönemde akıllı telefonlarına yenilerini ekleyen Çinli telefon üreticisi vivo, önümüzdeki günlerde lansmanlarına yenilerini ekleyecek. vivo Y serisinin son üyesi vivo Y21’i geçtiğimiz yılın ağustos ayında piyasaya süren, bu ay da vivo Y21’in halefini piyasaya sürecek. vivo Y22 adını taşıyan bu akıllı telefon, geçtiğimiz günlerde Geekbench performans testinde görülmüştü. Ancak vivo Y22 tek başına gelmiyor. Ona bir de vivo Y22s eşlik edecek.

vivo Y22 ile birlikte piyasaya sürülmesi beklenen Y22s ve Y serisinin bir diğer yeni üyesi olan vivo Y16, geçtiğimiz günlerde sızdırılan bir afişte yan yana görüldü. Bu afişte yer alan bilgiler sayesinde her iki telefonun da teknik özellikleri netlik kazanmış oldu.

vivo y22 s

vivo Y22s, Snapdragon 680 yonga setinden güç alacak. Bu yonga setine 16 GB RAM (8 GB RAM + 8 GB virtual RAM) eşlik edecek. 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan telefonun şarj hızı ise 18W. Telefon, suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu gösteren IP54 sertifikasına sahip. Telefonun çift lensli arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik bir lens eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 8 megapiksel. Son olarak telefonun ekranının yenilenme hızının 90 Hz olacağı görülüyor.

vivo Y16 ise daha mütevazı özelliklere sahip. Telefonun çift arka kamerasının ana lensi 13 megapiksel. Ona 2 megapiksellik bir lens eşlik ediyor. 4 GB RAM’e sahip olan telefonun bataryası 5000 mAh. Şarj hızı ise 10W. Daha önce gelen bilgilerde telefonun Helio P35 yonga setinden güç alacağı söyleniyordu ancak sızdırılan afişte bu konuda bir bilgi yer almıyor.

vivo Y22S, yeşil ve mavi renk seçenekleriyle; vivo Y16 ise siyah ve altın rengi seçenekleriyle satışa sunulacak.

vivo katlanabilir telefon eylül ayında geliyor