Mercedes Tesla ile savaşmak için 6 yeni model tasarlıyor

mercedes

Elektrikli otomobil pazarı, devlet destekleri sayesinde dünyanın her köşesinde hızla büyürken, Alman otomobil devinin Tesla’nın gerisinde kalmamak için 6 yeni elektrikli model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Ayrıca, firmanın yeni modellerini tanıtırken elektrikli modellerin sayısının 9’a çıkabileceği düşünülüyor.

Mercedes’ten sızan bilgilere göre, özellikle Almanya hükumetinin 2025’ten sonra Almanya içinde benzinli/dizel otomobil satışının yasaklanacağını duyurması sonrasında Alman otomobil devleri elektrikli modellere büyük yatırım yapmaya başladı.

Lüks elektrikli otomobiller üreterek üst segmentte Mercedes’le rakip olan Tesla’ya karşı Alman devinin cevabı olacak 6 yeni modelin ise her bütçeye hitap edebilecek modeller olması bekleniyor. Hafif, hızlı ve ekonomik modeller kadar, Tesla’nın güçlü olduğu, büyük, geniş, lüks segmentte de Mercedes markalı elektrikli otomobiller görmek mümkün olabilecek. Modellerden ikisinin sedan ikisinin ise SUV olacağı da firmadan sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Ancak yeni elektrikli Mercedesleri görek için 2018 ve sonrasını beklemek gerekiyor. Firmanın Almanya’nın 2025 hedefine uygun olarak 6 veya 9 yeni elektrikli model serilerini 2018 ve 2024 arasındaki 6 yıl içinde piyasaya sürmesi bekleniyor.

 

Pokemon Go için Buddy sistemi geliyor