Skyrim çıkışından 12 yıl sonra yeni bir rekora imza attı

Skyrim PS4 Türkçe yama

Tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilen The Elder Scrolls V: Skyrim, çıkışından 12 yıl sonra yeni bir rekora daha imza attı.

Oyun dünyasının en başarılı RPG serileri arasında yer alan The Elder Scrolls serisinin 2011 yılında çıkan beşinci oyunu Skyrim, çıkışından 12 yıl sonra hala rekor kırmaya devam ediyor. İlk çıktığı dönemde Xbox 360, PlayStation 3 ve PC’ye gelen oyun, sonraki yıllarda farklı konsollara ve platformlara da taşındı. Bu sayede çıkışından çok sonra da yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Ancak oyunun çıkışından 12 yıl sonra hala rekorlarını geliştiriyor olması, ne kadar popüler olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

skyrim

Merakla beklenen yeni oyunları Starfield’ın tanıtım etkinliğinde basın mensupları ile bir araya gelen Bethesda yöneticisi Todd Howard, The Elder Scrolls V: Skyrim’in 60 milyon kopya satmayı başardığını açıkladı. Böylece 60 milyon barajını da aşan oyun, böylece tüm oyun tarihinde en çok satan yedinci oyun oldu. Skyrim’den daha fazla satan altı oyun arasında GTA 5, Minecraft ve Tetris gibi oyun dünyasına damga vuran yapımlar var.

The Elder Scrolls V’in böylesine başarılı olmasında açık dünya oyunu olarak en iyilerden biri olması önemli bir rol oynuyor. Çünkü oyunun bu kapsamlı ve iyi dizayn edilmiş açık dünyası, oyun severlerin yıllar sonra bile bu dünyada yeni deneyimler yaşamasına zemin hazırlıyor. Oyun severler Skyrim’i defalarca oynasa bile keşfedecek yeni bir şeyler, atılabilecekleri yeni maceralar bulabiliyor.

Nvidia GPU’ları yok satıyor