Skyrim Special Edition Sistem Gereksinimleri Açıklandı!

Çıkışından itibaren bizleri dünyası ile büyüleyen ve sürekli aksiyonu ile RPG oyunlarına taht kuran Skyrim küllerinden yeniden doğuyor. Peki ya sistem gereksinimleri nasıl olacak? Detayları haberimizde.

The Elder Scrolls serisinin beşinci ve şüphesiz en geniş oyunu olan Skyrim, 11 Kasım 2011 tarihinde çıkışını yapmıştı. Çıkışından itibaren çeşitli DLC ile de süslenen bu yapım Bethesda Studios tarafından geliştirilmekteydi. Firma oyununda mod konusunda  geliştiricilere destek vermese de hali hazırda binlerce mod bulunmakta. Oyunun halen sevilmesi ve kullanıcılara yeni heyecanlar sunabilmesinin en büyük etkenlerinden birisi de bu modlar olmuştu. Şimdi ise bu açık dünya RPG oyunu yeniden uyanmaya hazırlanıyor.

Peki Sistemleriniz Oyuna Hazır mı?

Firma E3’te yaptığı duyuruda Skyrim’ in yenilenmiş grafiklerle ve yeni nesil konsollara geleceğini de duyurmuştu. Daha önce oyunun 22 GB’lık boyutuna yönelik duyurular yapılmıştı. Ve şimdi PC kullanıcılarının merakla beklediği minimum ve önerilen sistem gereksinimleri açıklandı.

Minimum sistem gereksinimleri

İşletim sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit)
İşlemci: Intel i5-750/AMD Phenom II X4-945
Bellek: 8 GB RAM
Depolama alanı: 12 GB HDD
Ekran kartı: Nvidia GTX 470 1GB /AMD HD 7870 2GB

Önerilen sistem gereksinimleri

İşletim sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit Version)
İşlemci: Intel i5-2400/AMD FX-8320
Bellek: 8 GB RAM
Depolama alanı: 12 GB HDD
Ekran kartı: Nvidia GTX 780 3 GB /AMD R9 290 4 GB

Oyunun ilk sürümüne göre grafiksel farklılıkları sistem gereksinimlerinden tahmin edebilmek mümkün.The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition PC, PS4 ve Xbox One platformlarına 28 Ekim’de çıkışını yapacak. Son olarak Legendary Edition sürümüne sahip PC kullanıcılarının yenilenen Skyrime ücretsiz sahip olacaklarını da belirtelim.