Skoda Scala’nın kabin içinden ilk fotoğraflar geldi!

Skoda Scala

Çek otomobil üreticisi Skoda, 6 Aralık’ta Tel Aviv’de tanıtacağı yeni kompakt hatchback modeli Skoda Scala için heyecan katsayısını arttırdı. Modelin dünya prömiyerine sayılı günler kala iç tasarımını ortaya koyan görüntüler yayınlandı. İşte detaylar.

Skoda’nın 2012 yılından bu yana ürettiği kompakt hatchback modeli Skoda Rapid’i şimdilerde emekli etmeye hazırlanıyor. Öte yandan Çek otomobil üreticisi Avrupa’da oldukça rekabetçi olan bu segmentin hiç boşluk kaldırmayacağının da  farkında. Bu nedenle Skoda Rapid Spaceback daha emekli olmadan onun yerine geçecek olan halefini tanıtmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki hafta tanıtılacak olan Skoda Scala bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl içinde yola çıkacak.

Skoda, Ekim ayından bu yana sık sık yaptığı gibi dünya prömiyerine sayılı günlerin kaldığı bu günlerde de yeni kompakt hatchback’i için nabız yoklamaya devam ediyor. Çek üretici geçtiğimiz günlerde yayınladığı fotoğraflar ile Skoda Scala’nın kabin tasarımına kısa bir bakış sunuyor.

Skoda Scala, Rapid Spaceback ile karşılaştırıldığında fark ortada!

Yayınlanan fotoğraflar Skoda’nın kompakt segmentte yeniden konumlanmak istediğini gösteriyor. Çek üreticinin Scala’da kullandığı teknolojinin yüksek segmentli araçlardan hiçbir eksiği yok gibi görünüyor. % 100 dijital kokpit sistemi ile donatılan Scala, 10.25 inçlik dijital gösterge paneline ve 9.2 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemine sahip. Sadece dijital ekranları değil Scala’nın iç boyutları da sınıfının en büyükleri arasında.

Volkswagen Group’a ait MQB A0 platformu üzerine inşa edilen Skoda Scala, sekizinci nesil Volkswagen Golf’e direkt olarak rakip olacak. Tabii Ford Focus, Renault Megane, Vauxhall Astra ve Peugeot 308’e de.

Skoda Kodiaq ve Kodiaq’a kardeş geliyor! İşte karşınızda Skoda Kosmiq!