Skoda Scala’nın kokpiti ortaya çıktı!

Skoda Scala

Çek otomobil üreticisi Skoda, 2012 yılından beri ürettiği ürettiği kompakt hatchback modeli Skoda Rapid’in halefi olarak önümüzdeki yıl piyasaya sürmeyi planladığı Skoda Scala için yeni bir teaser görüntüsü yayınladı. İşte detaylar.  

6 Aralık 2018’de Tel Aviv’de dünya prömiyerini yapılacak olan yeni Çek kompakt hatchback’i Skoda Scala hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Çarşamba ortaya çıkan bir tasarım taslağı merakla beklenen Scala’nın kokpitine ilk bakışı sunuyor. Çek üreticinin bu modelde markanın en yeni bilgi-eğlence sistemlerini kullandığı biliniyor.

Orta konsolda yer alan 9,2 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sisteminin sürücünün görüş alanından biraz yüksekte yer aldığı görünüyor. Öte yandan kullanıcılara opsiyonel olarak sunulacak olan 10,25 inçlik “Virtual Cockpit” adı verilen dijital gösterge paneli de Scala’da sınıfının en büyük dijital ekran kombinasyonuna sahip olacağını gösteriyor.

Skoda Connect çevrimiçi hizmetler sayesinde sürücü akıllı cep telefonu sayesinde aracını anahtar yardımı olmadan kilitleyebilecek. Harita ve eş zamanlı olarak trafik bilgilerine ulaşabilecek olan sürücü “Care Connect” sayesinde ise aracının arızalarını kontrol ve bakım periyotlarını takip edebilecek. Olası bir arıza durumunda ise servisle bağlantıya geçebilecek.

Yine ücretsiz olarak ömür boyu sağlanan “Emergency Call” hizmeti olası bir kaza durumunda otomatik olarak devreye girer. Araç ile bağlantı kurarak gerekli tüm birimleri kaza yerine yönlendirir ve yardım gelene kadar sürücü ile temas kurmaya çalışır. Tüm bu hizmetler sayesinde Skoda sürücüsü otomobili ile birlikte her zaman çevrimiçi kalır.

Skoda Scala standart pasitf güvenlik sistemlerinin yanı sıra çok sayıda sürücü destek sistemine sahip!

Sürücü ve yolculara oldukça yüksek seviyelerde güvenlik sunan Skoda ScalaVolkswagen Golf, Ford Focus ve Vauxhall Astra gibi oyuncuların bulunduğu kompakt hatchback segmentinde standartları yeniden belirleyecek.Mevcut Rapid Spaceback’e göre çok daha düşük maliyetlerle üretilmesi planlanan Scala, kullanıcılara iyi bir fiyat / performans oranı sunacak gibi görünüyor. Bu durum Avrupa’da oldukça revaçta olan kompakt hatchback segmentindeki tüm dengeleri alt üst edebilir.

Skoda Rapid hatchback’in halefi ortaya çıktı!

Skoda Scala
Skoda Vision RS Concept