Skoda Rapid Spaceback Görücüye Çıktı!

skoda rapid spaceback

Skoda C segmentinde hatchback karoser eksikliğini Rapid Spaceback ile doldurdu. Skoda’nın kompakt sınıfındaki sportif aracı, otomobil dünyasına ciddi bir renk getirecek.

Araç önden Skoda’nın karakteri haline gelen ön panjur ve panjura doğru girinti yapan logo ilk göze çarpan detaylardan. Tamponda sis farları arasında petek dokulu bir ızgara kullanılmış. Sis farları viraj içlerini aydınlatma özelliğine sahip. kullandığımız araçta opsiyonel olarak sunulan xenon farlar olduğu için farlar mercekliydi ki bu da göze şık gelen bir detay. Spaceback yandan ve arkadan oldukça sportif duruyor.

Özellikle arka çaprazdan baktığınızda otomobil gerçekten güzel. Köşeli hatlarla beraber arka camın tasarımı da bu sportifliği destekliyor. Skoda; Rapid Spaceback’in dış tasarımında oldukça iyi bir iş çıkarmış diyebiliriz.

Gösterge tablosu rakamlarda kullanılan karakterler bir Skoda’da oturduğumuzu bize anlatıyor. Yol bilgisayarının kullanımı kolay ve yeterli bilgi veren bir menüye sahip. Hız sabitleyici sinyal koluna entegre.

Aracın ön konsolundaki tüm diğer detayları VW grubundan tanıyoruz. Müzik sistemi olarak bir önceki jenerasyonlarda görmeye alıştığımız Swing Radyo kullanılmış.

Spaceback’in içinde ergonomik olarak bir problem yaşamıyorsunuz, her şey elinizin altında. Bana göre bu tasarımın tek dejavantajı tüm VW grubunda benzerlerini görmemiz. Eğer bu sizin için önemli bir ayrıntı değilse keyifle kullanabilirsiniz.

600x400 v1 skoda rapid spaceback cam2 bila

Aracın koltukları oldukça rahat. Arka koltuklardaki ISOFIX bağlantıları son dönemlerde alıştığımız ve bu grupta gördüğümüz kullanımı oldukça kolay kapaklı şekilde değil. Bu da kullanımı zorlaştırıyor. 

Otomobilin donanımı güvenlik anlamında yeterli. 4 hava yastığı, ABS, ESC, MSR, ASR, EDS, HBA ve Hill Holder standart olarak sunuluyor. Ancak standart olan Ambiation donanımda halen kampana fren kullanılıyor. Bu donanımda da disk fren kullanılması daha iyi olabilirmiş. 

Rapid Spaceback;  geniş motor ve şanzıman seçenekleri ile de her tip müşteriye hitap edebiliyor. Geliştirilmesi gereken yönlerine baktığımızda da iç malzeme kalitesi ve baz donanımda bulunan kampana frenleri sayabiliriz. 43 bin 900 TL ile 64 bin 900 TL arasında fiyatlara sahip Spaceback’i opsiyonel donanımlarla da zenginleştirebilirsiniz.

Facebook’tan Çağrı!