Skoda Kodiaq ve Karoq’a kardeş geliyor! İşte karşınızda Skoda Kosmiq!

Skoda Kosmiq

Çek otomobil üreticisi Skoda Auto, halihazırda Kodiaq ve Karoq gibi güçlü oyunculara sahip olan crossover SUV segmentini daha küçük bir oyuncuyla genişletiyor. Çek üreticinin ilk şehir crossover’ı olacağı tahmin edilen Skoda Kosmiq, 2019 yılında gözler önüne çıkacak. İşte detaylar.

Çek otomobil üreticisi Skoda Auto, üst kuruluşu Volkswagen’in de desteğiyle son dönemde Avrupa’da büyük bir başarı yakaladı. Tabii bu başarılarda Avrupa’da önlenemez bir yükselişe geçen crossover SUV segmentinin de etkisi büyük. Çek üretici segmentte oldukça güçlü oyunculara sahip. Markanın crossover SUV segmentinde halihazırda orta ölçekli SUV modeli Kodiaq ve onu takip eden kompakt crossover SUV modeli Karoq yer alıyor. Bunlar 2016 ve 2017 yılında ardı ardına üretime giren modeller. Her iki model de oldukça yeni. Ancak piyasaya hızlı bir giriş yaptılar ve kısa sürede Avrupa’da büyük bir başarı yakaladılar. Çek üretici ise hiç ara vermeden bu başarılı SUV akınını üçüncü ve daha küçük bir modelle desteklemek istiyor.

Çek üretici üçüncü SUV’una Skoda Kosmiq ismini verecek!

Çek basınında çıkan haberlere göre 2019 yılında tanıtılması planlanan Skoda Kosmiq, markanın ilk şehir crossover’ı olacak. Diğer bir bilinene göre ise ağabeyleri Kodiaq ve Karoq gibi Volkswagen Group’a ait bir modüler mimari olan MQB platformunu kullanacak. Çek üreticinin bu mini crossover’ı ile daha çok şehirlerde yaşayan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediği tahmin ediliyor. Şimdiye kadar marka içinde bu görevi Çek üreticinin SUV pazarına 2009 yılında ilk giriş yaptığı Skoda Yeti yerine getirdi. Bundan sonra ise Skoda Kosmiq şehirde yaşayan kullanıcılara daha iyi hitap edecek.

Ürün yelpazesinde bulunan ikinci model olan Karoq’un altında konumlanacak olan Kosmiq dolaylı olarak kuzenleri Volkswagen T-Cross ve SEAT Arona’ya, direkt olarak da Renault Captur ve Fiat 500X gibi modellere rakip olacak.

Volkswagen T-Cross resmen tanıtıldı!

Skoda Kosmiq
Skoda Kodiaq ve Skoda Karoq