Siyah PlayStation 5 gelecek mi? İşte cevabı!

Siyah PlayStation 5

Komple siyah PlayStation 5 tasarımı hakkında bugün ilk açıklama geldi. PlayStation CEO’su Jim Ryan, renk takıntısı olanları sevindirecek.

Sony’nin geçtiğimiz günlerde tanıttı PlayStation 5 farklı tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Gelecekten gelen konsol tasarımı ile karşımıza çıkan PS5, çıkışında beyaz renk seçeneğine sahip olacaktı. Geçtiğimiz yıllarda önce siyah daha sonra beyaz, kırmızı, mavi ve pembe gibi çeşitli renk seçenekleri satışa sunan Sony, bugün siyah PlayStation 5 hakkında ilk açıklamayı yaptı.

PlayStation CEO’su Jim Ryan, PS5’te de farklı renk seçeneklerinin olacağını ancak bunların kademe kademe sunulacağını belirtti. Yani konsol ilk çıktığında beyaz renk seçeneği ile karşımıza çıkacak. Daha sonraki süreçte ise oyunların Limited Edition sürümleri ile konsol farklı renklere kavuşacak.

PlayStation 5 tasarımı ile dalga geçildi!

PS5’in yeni renk seçeneklerini hemen beklememek gerekiyor. 2020 sonuna doğru satışa sunulacak olan konsolun, yeni renklere kavuşmasının 2021’in ortalarına veya sonlarına doğru olacağını belirtelim.

Siyah PlayStation 5

Boyama konusunda oldukça müsait görünen PS5, bakalım bu nesilde özel sürüm konusunda Microsoft‘un karşısında bu sefer bir üstünlük sağlayabilecek mi?

PlayStation 5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • GPU:  Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10,28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2,23 GHz hızında çalışan ekran kartı
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü