iPhone 12 tasarımı iPhone 4’e benzeyebilir!

iPhone 12 tanıtım tarihi

iPhone 12 tasarımı hakkında yeni bilgiler geldi. iPhone 12’nin kalıpları sayesinde iPhone 4 tasarımının yeniden kullanılacağı ortaya çıktı.

Apple, Eylül ayının sonlarına doğru düzenleyeceği etkinlikte merakla beklenen yeni iPhone modelleri ile karşımıza çıkacak. Bu yıl bir anda tam dört farklı iPhone 12 tanıtacak olan Apple, her bütçeye hitap etmeyi başaracak. LCD ve OLED panel olarak ayrışacak olan bu modeller, 5.4 inç ve 6.1 inç LCD ekranlı diğer ikisi ise 6.1 inç ve 6.7 inç OLED şeklinde guruplandırılacak. iPhone 11 ile tasarımı biraz da olsa değiştiren Apple’ın, iPhone 12 tasarımı ile özüne tekrardan geri döneceği ortaya çıktı.

JinStore isimli Twitter kullanıcısı iPhone 12’nin maketlerini bugün yayınladı. Bu maketlere baktığımızda Apple’ın iPhone 4 ve 4S modellerinde kullandığı köşegen tasarımın iPhone 12’de de kullanılacağı görünüyor. Ele daha sağlam bir şekilde oturan bu tasarım uzun zamandır kullanılmıyordu. iPhone SE 2020 ile de tasarım hatlarını ovalleştiren Apple’ın, iPhone 12 ile özüne döneceği söyleniyor.

Apple’ın böylesine bir çağ dışı tasarımı kullanmayacağını JinStore‘un bu sızıntısının tamamen hurafe olduğunu düşünüyoruz. Yıllar içerisinde daha da incelen iPhone’ların bir anda yine eski formuna dönmesi çok mantıksız.

Gücünü Apple A14 yonga seti ve 4 GB RAM’den alacak olan iPhone 12’nin tepe modelleri, şimdiye kadar ki en hızlı iPhone deneyimini sunacak. Kamera konusunda ise iPhone 12 Pro modellerinde iPad Pro’daki LiDAR tarayıcının yer alacağı söyleniyordu. Ancak JinStore’un doğru olmayan bu sızıntısında maalesef ki LiDAR sensör de bulunmuyor.

Şimdilik iPhone 12 hakkında konuşmak için erken. Daha fazla ve doğru bilgi için yaz aylarının sonlarını beklemek daha mantıkı olacak.