Şimdi de SSD stokları sıkıntıda

Ekran kartı ve işlemci madenciliği derken sıra şimdi de SSD’ye geldi. Çin’de patlak veren SSD madenciliği stokların hızlı şekilde tükenmesine neden oldu.

Dürüst olmak gerekirse PC sektöründeki fiyatların temel artış nedenini madencilik aktivitelerine bağlayabiliriz. Ekran kartı madenciliği yüzünden 1000 TL’lik kartlar şu anda ülkemizde 8000 TL’ye satılmaya başlandı. Aynı durum işlemcilerde de söz konusu.

Özellikle mining yapılan yüksek performanslı işlemcilerin fiyatı eskiye nazaran kat ve kat artmış durumda. Ne yazık ki bu durum yakında SSD’ler de de başımıza gelecek.

Daha önce yaptığımız bir haberde sizlere SSD’lerle mining işine başlandığını belirtmiştik. Mining yani madencilik olayının her türüne sıkı sıkıya sarılan Çinliler şimdi de SSD’lerin tüm stoklarını tükenme noktasına getirdi.

Şimdi de SSD stokları sıkıntıda

Pek çok üretici normalde Avrupa’ya sevk edeceği depolama birimlerini talep yoğunluğundan ötürü Çin’deki iç pazarda satışa sundu. Satışa sunulan stokların da önemli bir kısmı tükendi.

ssd

Eğer SSD’lere olan talep bu şekilde artmaya devam ederse, önümüzdeki süreçte ciddi bir depolama sıkıntısı ile karşı karşıya kalabiliriz.

Çinli miningçiler SSD’lerin yanında yüksek kapasiteli SATA’ları da madencilik için kullanıyorlar. Zaten bu madencilik işi bittiğinde Çin’in tam bir elektronik çöplüğüne dönüşmesi işten bile olmayacak.

Milyonlarca ekran kartı, işlemci ve depolama birimi boşa çıkacak. Çin’den fırsat kalsa belki diğer ülkeler de madencilik yapacak fakat fırsat kalmıyor.

Ethereum madenciliği bitiyor işte tarih