Sıfır otomobil fiyatları Kasım’da da arttı!

En fazla satılan otomobil

Kasım ayına girmemizle birlikte birçok otomobil üreticisi fiyat listelerini güncelledi. Bu doğrultuda otomobil fiyatlarında artışlar meydana geldi. İşte detaylar.

Sıfır otomobil fiyatları Kasım’da da arttı! Hali hazırda Türkiye’de sıfır bir otomobil almak için en az 400 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Üstelik bu paraya aldığınız model de sınıfının en düşük donanım seviyesine sahip araçlar oluyor. Öyle ki hala arka camları manuel olarak açılan otomobiller satılmakta. İşte giriş seviyesine alabileceğini otomobillerde bu tarz sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz.

Araç kiralama hizmetleri

Aslında Türkiye’de otomobil sahibi olmak çok zor değildi. En azından birkaç yıl öncesine kadar. Lakin 2020 ile birlikte pek çok etken değişti. Bu bağlamda otomobil fiyatları da arttı.

Bu artışlar sadece Türkiye’de yaşanmadı. Genel olarak dünya piyasalarında bir artış söz konusuydu. Lakin hiç biri Türkiye’de yaşanan artış kadar olmadı. Çok değil 5 – 6 sene öncesine kadar 100 bin TL’nin altına alınabilecek onlarca marka ve model araç mevcuttu. Geldiğimiz noktada ise 100 bin TL altına alınabilecek otomobiller ikinci elde bile hayli azaldı.

Buick elektrikli otomobil

Sıfır otomobil fiyatları Kasım’da da arttı!

Son aylarda otomobil fiyatları çok fazla zamlanmamıştı. Ta ki Kasım’a kadar. Kasım ayında klasik olarak pek çok otomobil üreticisi fiyat listelerini yeniden düzenledi. Bu düzenleme sonunda en ucuz otomobillerde dahi önemli artışlar yaşandığına tanıklık etti.

Rivian elektrikli otomobil

Piyasanın geneline baktığımızda fiyatı geçtiğimiz ay ile aynı olan model sayısı yok denecek kadar az. Nitekim önümüzdeki süreçte bu fiyatlar daha da artabilir. Elbette bekleyip göreceğiz.

Gürültü yapan komşusunu okla vurdu!