Sıfır otomobil fiyatları düşecek mi?

otomobil sahipleri araçlarını

Son dönemde merak edilen bir soruya cevap arıyoruz. Sıfır otomobil fiyatları düşecek mi? İşte yanıtı.

2020’nin ikinci yarısıyla birlikte otomobil fiyatlarında aşırı bir artış gerçekleşti. Bu artışla birlikte Eylül ayında ÖTV indirimi olacağına dair beklenti de artmıştı. Fakat tam tersi bir durumla karşılaştık.

Biz indirim beklerken sürpriz bir şekilde gümrük fiyatı 130.000 TL ve üzeri olan otomobiller için alınan ÖTV oranı yüzde 60’dan yüzde 80’e yükseltildi.

Bu zamla birlikte hem sıfır, hem de ikinci el piyasasındaki otomobillerin fiyatları arttı. Peki bu sıfır otomobil fiyatları ne zaman düşecek?

Malum şu anda pandemiden kaynaklı bir sıkıntı da söz konusu. Yani stok tarafında ciddi problemler var.

sıfır otomobil fiyatları

Peki bu sıkıntılar Eylül itibariyle aşılacak mı? Yani üretimde rahatlama gelince fiyatlarda bir düşüş yaşanacak mı?

Sıfır otomobil fiyatları güncellenecek mi?

Eğer üretim bandındaki otomobil sayısı artar da stoklar yükselirse, ülkemizdeki sıfır araçların fiyatlarında da düşüşler olabilir. Çünkü şu anda fiyatların bu kadar şişmesinin temel nedeni piyasada yeteri kadar otomobil bulunmaması.

Fakat şunu da es geçmemek gerekiyor. Hali hazırda pandemi süreci devam ediyor. Pek çok fabrika kepenklerini açsa da artan vakalar yüzünden üretim hızını azaltmak zorunda kaldı. Bakalım bu durum ne kadar daha devam edecek? Bizler de otomobil fiyatlarının düşmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Umarız fiyatlar az da olsa düşer.

Ford Focus fiyatları da uçuşa geçti


Yorumlar kapatıldı.