Sıfır otomobil fiyatları yüksek ama stoklar gelmeden bitiyor!

Otomobillerde ÖTV fiyatları

Şu sıralar sıfır otomobilde bir ÖTV beklentisi mevcut. Fakat ilginçtir ki bayilerde otomobil bulmak neredeyse imkansız. Fiyatlara isyan edilen bir zamanda bayilerde satın alınacak araç kalmaması da ilginç bir çelişki.

Sıfır otomobil fiyatları yüksek ama stoklar gelmeden bitiyor! Hatırlanacağı üzere bir dönem söz konusu sıfır otomobil olduğunda hiçbir donanım seviyesinde sıfır otomobil bulmak mümkün değildi. Neyse ki sonralarda üretim bandının normale dönmesiyle stok sıkıntısı bir nebze de olsa giderilmişti.

Ford elektrikli otomobil

Lakin son dönemde stok sıkıntısı tekrardan baş gösterdi. Şu sıralar fiyatların yüksekliğinden şikayet edilse de bayilerde otomobil bulmak neredeyse imkansız. Peki bu durum ne zaman düzelecek. Aslında bayiye hiç otomobil gelmiyor değil. Geliyor lakin çok sınırlı sayıda.

Hal böyle olunca sıfır otomobiller yine galericilerin elinde kaldı. Sıfır otomobil stoğu yapanlar fiyatı düşen modellerin ÖTV matrah artırımı ile birlikte tekrarda zamlanmasını bekliyorlar.

Sıfır otomobilde stok sıkıntısı geri döndü

Sıfır otomobil fiyatları yüksek ama stoklar gelmeden bitiyor!

Bir süredir yatay seyirde ilerleyen döviz kurlarının önümüzdeki faiz kararı sonrası yükselmesi bekleniyor. Eğer bu teori gerçekleşirse, fiyatı düşen modeller tekrardan bir üst seviye ÖTV dilimine geçecekler. Hal böyle olunca da fiyatlar tekrardan 50 bin TL düzeyinde artacak.

Araç kiralama hizmetleri

Böylece otomobili 50 bin TL altına alanlar da liste fiyatının birkaç bin TL altına vererek büyük ölçekli kar elde edecekler.

Öte yandan ÖTV indiriminden yararlanması planlanmayan modellerin stoklarında bir sıkıntı yok. Yani stok sıkıntısı sadece fiyatı düşen modellerde ortaya çıkmış durumda.

Apple iPhone 15 ile kuralları yeniden yazacak