Amerikalılar siber suçlulara 10.3 milyar dolar kaptırdı

siber suçlular Sanal dolandırıcılar

FBI, internet dolandırıcılığı kurbanı olan ABD vatandaşlarının sadece 2022’de siber suçlulara 10.3 milyar dolar kaptırdığını açıkladı.

Kripto paraların hayatımıza girmesi, siber suçlulara yeni bir gelir alanı yarattı. Henüz ilk yıllarında olan kripto dünyasında protokollerin henüz tam anlamıyla oturmamış olması insanların bu dünya hakkındaki tecrübesizliğini ile birleşince, kripto dünyası suçlular için mükemmel bir av alanına dönüştü. Onlar da bu fırsatı kaçırmadı. Bildiğiniz gibi özellikle bir iki yıldır sık sık kripto soygunları ve kripto dolandırıcılığı haberleri gündemimizi meşgul ediyor.

Kripto dünyasındaki bu dolandırıcılık faaliyetlerinin de devreye girmesiyle birlikte, insanların internette dolandırıcılara kaptırdığı para hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere ulaştı. FBI tarafından paylaşılan son veriler, internet dünyasında suçlulara kaptırılan paranın ne boyuta ulaştığını gözler önüne seriyor.

kripto para hacker 2

FBI, bu hafta yayınladığı raporda, ABD vatandaşlarının sadece 2022 yılında, internetteki siber suçlulara 10.3 milyar dolar kaptırdığını açıkladı. Sadece ABD’de internet dolandırıcılığından böylesine büyük bir vurgun yapılmış olması, bunu global ölçeğe vurduğumuzda ortaya inanılmaz bir rakamın çıkacağını gösteriyor.

Öte yandan FBI tarafından yayınlanan raporda dikkat çeken bir diğer unsur da internette dolandırıcılara kaptırılan paranın yıldan yıla ne kadar arttığı. Çünkü 2021 yılında ABD’lilerin siber suçlulara internette kaptırdığı para 6.9 milyar dolarken, bu rakamın bir yılda 10.3 milyar dolara çıkmış olması dikkat çekiyor. FBI, internetteki dolandırıcıların bir numaralı yönteminin sahte yatırım fırsatları olduğunu söylüyor.

YouTube’daki yapay zeka videoları virüs saçıyor