Siber saldırılar uçuşları olumsuz etkiliyor!

Bu zararlı yazılım Rusya saldırı yöntemleri Zero Day Initiative

Rusya merkezli olduğuna inanılan bilgisayar korsanları, pazartesi günü ABD havaalanları için halka açık yaklaşık 14 web sitesini geçici olarak çevrimdışına zorladı.

Siber saldırılar uçuşları olumsuz etkiliyor! LaGuardia, O’Hare ve LAX web siteleri hedeflenenler arasındaydı ve çoğu kısa sürede tekrar çevrimiçi oldu. Üst düzey bir ABD hükümet yetkilisi, ABC News’e göre hava trafik kontrolü, iç havalimanı iletişimi ve diğer kritik operasyonların etkilenmediğini, ancak güvenlik bekleme süreleri veya diğer bilgileri arayan yolcuların rahatsız olmuş olabileceğini söyledi. Bir LAX sözcüsü, “hiçbir dahili havalimanı sisteminden ödün verilmediğini ve operasyonel bir kesinti olmadığını” doğruladı.

Pegasus bilgisayar korsanları

Siber saldırılar uçuşları olumsuz etkiliyor!

Bir Liman Otoritesi sözcüsü ABC News’e verdiği demeçte, “10 Ekim 2022 Pazartesi günü yaklaşık 03.00 saatinde 15 dakika süren ve LaGuardia havaalanı web sitesine erişimde aralıklı gecikmelere neden olan bir hizmet reddi olayı yaşandı.” “Liman Otoritesinin siber güvenlik savunma sistemi, olayı hızlı bir şekilde tespit ederek, sorunu 15 dakikada ele alarak ve federal makamları hemen bilgilendirerek başkalarını uyarmamızı sağlayarak işini yaptı. Liman Otoritesi tesislerinin herhangi bir operasyonel etkisi olmadı.”

Fotoğraf düzenleme uygulamaları

Dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırılarının sonucu olduğu söylenen olayda, Rusya yanlısı hacker grubu Killnet’den şüpheleniliyor. Ancak bilgisayar korsanlarının hükümet aktörleri olduğuna inanılmıyor. Bir siber güvenlik analisti, Rus hükümetinin bu olaya karıştığına dair bir kanıt olmadığını söyledi.

FBI e-posta sunucuları bir hacker tarafından hacklendi!

CNN’nin bildirdiğine göre, hem Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı hem de Ulaştırma Güvenliği İdaresi durumu izliyor. CISA, havalimanı operasyonel aksaklıkları konusunda herhangi bir endişesi olmadığını kaydetti.

Huawei 5G akıllı telefonlar için somut adımlar atmaya hazırlanıyor