Siber güvenlikte ABD ve İngiltere rüzgarı esecek

milyarlarca şifre

Siber güvenlikte ABD ve İngiltere büyük güçler olmak istiyor. Özellikle son dönemlerde artan siber saldırılar nedeniyle bu ikilinin yakınlaştığı biliniyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Siber güvenlikte ABD ve İngiltere ortak hareket etmek zorunda kalacak. Karşılarında büyük bir Rusya tehlikesi var. Özellikle Rusya merkezli fidye yazılımları bu iki ülkeyi birbirine daha fazla yakınlaştırıyor. ABD bildiğiniz üzere Rusya tarafından en büyük düşmanlardan birisi olarak görülüyor. İngiltere ise açıkçası Rusya ile pek iyi anlaşamıyor. Rus hackerlar bu durumdan faydalanıyor.

ABD Siber Komutanlığı Başkanı General Paul Nakasone tarafından yapılan açıklamalara göre hem ABD hem de İngiltere büyük bir ortaklık kuracak. Bu ortaklık sayesinde iki ülkenin siber güvenlikte koruma altında olacaklarına inanılıyor.

Siber güvenlikte ABD ve İngiltere ortaklığı

Tüm dünyada siber güvenliğin önemi fazlasıyla arttı. Her gün milyonlarca saldırının siber dünyada gerçekleşmesi büyük tedirginlik yarattı. Hem ABD hem de İngiltere bu konuda benzer kaygılara sahip. ABD bu konuda en fazla canı sıkılan ülkelerden bir tanesi.

Siber güvenlikte ABD

İngiltere ile yapılan anlaşma daha çok birlikte karşılık verme amacı taşıyor. Yapılan açıklamalara göre iki ülke arasında istihbarat paylaşımı yapılacak ve birlikte karşılık verecekler. Böylece daha caydırıcı olmak istiyorlar. İşin aslına bakacak olursak bu pek kolay olmayacak gibi görünüyor. Siber güvenlikte ABD korkulan bir ülke olmak istiyor.

FBI e-posta sunucuları bir hacker tarafından hacklendi!

Ulusal Siber Güç isimli bir birim kuran İngiltere bu konuda kendisini ispatlamaya çalışıyor. ABD ile ortak çalışan birim ise daha çok bu olacak. Peki sizce 2 ülke gerçekten de istedikleri siber güvenlik başarısını yakalayabilecek mi? Yorumlar bölümünden konuyla alakalı fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.