FBI e-posta sunucuları bir hacker tarafından hacklendi!

FBI e-posta sunucuları bir hacker tarafından hacklendi!

FBI, bilgisayar korsanları ve güvenlik araştırmacıları arasındaki bir kavgada piyon olarak kullanılmış gibi görünüyor. Bleeping Computer’a göre FBI, bugün erken saatlerde e-posta sunucularının bir siber saldırıya maruz kaldığını doğruladı. İşte detaylar.

FBI e-posta sunucuları bugün bir siber saldırıya maruz kaldı. Saldırganlar, diğer kaynakların yanı sıra American Registry for Internet Numbers (ARIN) için bir veritabanından alınan e-posta adreslerini kullanarak saldırıyı gerçekleştiridiler. Aynı saldırganlar ayrıca saldırı için meşru FBI sistemlerini kullandılar. Saldırı sonucunda yollanan sahte e-postaları en az iki dalgada 100.000’den fazla adres aldı.

FBI e-posta sunucuları bir hacker tarafından hacklendi!

FBI, saldırıyı “devam eden bir durum” olarak nitelendirdi ve kendilerinin de detayları henüz bilmediklerini söyledi. E-posta alıcılarından bu gibi mesajları büronun İnternet Suçu Şikayet Merkezine veya Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansına bildirmeleri istendi. Troia, Bleeping Computer‘a, faillerin “Pompomourin” ile bağlantılı olabileceğine inandığını söyledi.

FBI’ın sahip olduğu kadar güvenlikli bir kuruluşun bie e-posta sunucularının hacklenmesi şok etkisi yarattı. En iyi şekilde korunması gereken e-posta sistemi bile hacklenebiliyorsa geriye kadar kimse güvende değil demektir. Bu durum belli başlı güvenlik şirketlerine olan güveni de azalttı desek yanlış olmaz. Cihazlarındaki güvenlik sistemi ve gizliliğe verdiği önem ile öne çıkan Apple da söz konusu güvenlik adımlarını tekrar gözden geçirmek zorunda kalabilir. FBI tarafından henüz saldırıyla ilgili net bir açıklama gelmedi.

Rockstar, yeniden düzenlenmiş GTA üçlemesinde bazı sorunlar yaşıyor