Siber güvenlik uzmanları şifreler konusunda uyardı

Siber güvenlik uzmanları

Güvenlik uzmanları bir kez daha 2023’e nasıl yaklaştığını vurguladı: bir numaralı siber güvenlik önlemimiz olarak şifreyi hala elimizde tutuyoruz.

Siber güvenlik uzmanları şifreler konusunda uyardı. Kötü siber uygulamaları nedeniyle büyük kayıplara uğrayan işletmelerle ilgili sürekli manşetlere rağmen, çoğu çalışan hassas verileri konusunda hala umursamaz davranıyor, bunları başkalarıyla paylaşıyor veya herkesin görmesi için etrafta tutuyor.

Siber güvenlik uzmanları

Yubico’nun farklı sektörlerde 16.000’den fazla çalışanla yaptığı ankette ve sekiz ülkede yarısından fazlası (%59) birincil kimlik doğrulama yöntemi olarak hala kullanıcı adlarına ve şifrelere güveniyor. Şirketin Küresel Kurumsal Kimlik Doğrulamanın Durumu 2022 Araştırması, insanların yalnızca çoğunlukla parolalara güvenmekle kalmayıp, aynı zamanda %54’ünün de parolalarını yazmayı veya paylaşmayı kabul ettiğini ortaya koydu. Aynı zamanda, neredeyse dörtte biri (%22) şifreleri en güvenli kimlik doğrulama yöntemi olarak görüyor. Yarısından fazlası (%54) düzenli siber güvenlik eğitiminden geçmelerinin gerekmediğini söylerken, %57’si kişisel meseleler için kurumsal bir cihaz kullandığını kabul etti.

Siber güvenlik uzmanları

Siber güvenlik uzmanları şifreler konusunda uyardı

Gerçeği söylemek gerekirse, bazıları parolalara aşırı güvenmenin yarattığı tehlikelerin farkındadır. Neredeyse üçte ikisi (%61), kuruluşlarının çok faktörlü kimlik doğrulamaya geçmesi gerektiğini düşünüyor ve başkan yardımcıları arasında beşte dörde (%79) yükseliyor.

Siber güvenlik uzmanları

Bu günlerde birçok şirket, şifreleri sonsuz avlanma alanlarına göndermeye ve daha iyi şeylere geçmeye çalışarak kimlik doğrulama zorluğuyla mücadele ediyor. Bu yılın Haziran ayının başlarında Apple, şirketin Darin Adler tarafından “daha güvenli, kullanımı daha kolay ve şifreleri tamamen değiştirmeyi amaçlayan yeni nesil bir kimlik bilgisi” olarak tanımlanan yeni bir kimlik doğrulama yöntemi olan geçiş anahtarını tanıttı. Adler, kullanıcıların yeni bir web uygulamasına, mobil uygulamaya veya hizmete kimlik doğrulaması yapmak için yalnızca TouchID veya FaceID kullanması gerektiğini açıkladı.

Bu ayın başlarında Microsoft, Windows 11’e, örneğin Not Defteri gibi belirli uygulamalarda parolalarını yazarken kullanıcıları uyaran yeni bir özellik sundu.

Apple sosyal medya devi için son sözü söyledi