Apple sosyal medya devi için son sözü söyledi

App Store için sıradaki hamle ne olacak?

The Verge, Rusya’nın tüm iOS uygulamalarını Rusya’nın en büyük ikinci teknoloji şirketi olan VK’dan kaldırdığını bildirdi.

Apple sosyal medya devi için son sözü söyledi. Bu, yalnızca Rusya’da en popüler beşinci olan VK sosyal medya uygulamasını değil, Mail.ru ve VK Music gibi diğerlerini de içeriyor. Hareket, İngiltere’nin Rus hükümetine yönelik yaptırımlarına yanıt olarak yapıldı.

Bir (Google’dan tercüme edilmiş) basın açıklamasına göre VK, “bazı VK uygulamalarının Apple tarafından engellendiğini, bu nedenle App Store’da indirilip güncellenemediklerini” doğruladı. “Temel işlevler istikrarlı olacak… [ancak] bildirimler ve ödemelerle ilgili zorluklar olabilir. VK, iOS için uygulamalar geliştirmeye ve desteklemeye devam edecek.” dedi.

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdü

Apple, uygulamaları kaldırdığını ve VK’nın geliştirici hesaplarını kapattığını doğruladı. Bir sözcü The Verge’e verdiği demeçte, “Bu uygulamalar, çoğunluğun sahibi olduğu veya çoğunluğunun kontrolündeki geliştiriciler tarafından Birleşik Krallık hükümeti tarafından onaylanan bir veya daha fazla tarafça dağıtılıyor” dedi. “Apple, bu yaptırımlara uymak için bu uygulamalarla ilişkili geliştirici hesaplarını sonlandırdı ve uygulamalar, konumları ne olursa olsun hiçbir App Store’dan indirilemez. Bu uygulamaları daha önce indirmiş olan kullanıcılar bunları kullanmaya devam edebilir.”

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

Apple sosyal medya devi için son sözü söyledi

Bu haftanın başlarında, İngiltere hükümeti Ukrayna’da düzenlenen sahte referandumlar nedeniyle Rus oligarklarına yaptırım uyguladı. Listede, VK ile bağları olan bir Rus bankası olan Gazprombank’ın yöneticileri de yer alıyor. İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly yaptığı açıklamada, “Bugünün yaptırımları, bu sahte oyların arkasındakileri ve Rus rejiminin saldırganlık savaşını desteklemeye devam eden kişileri hedef alacak” dedi.

Rusya Dijital İşler Bakanlığı, devlet medya sitesi RT’ye kaldırmanın nedenlerini araştırdığını söyledi. Uygulamalar hala Google Play’de mevcut.

Apple, App Store kurallarında esneklik yapacak

Bu yılın başlarında Apple, Ukrayna işgaline tepki olarak Rusya’daki tüm ürünlerinin satışını durdururken, aynı zamanda Apple Pay‘i sınırladı ve RT ve Sputnik gibi satış noktalarından uygulamaları kaldırdı. Geçen yıl, Samsung, Apple ve diğer üreticilerin orada satılan cihazlara VK ve Yandex gibi Rus uygulamalarını önceden yüklemelerini gerektiren bir Rus yasası yürürlüğe girdi.

Nier Automata animesi geliyor