Sevilen Overwatch karakteri McCree isim değiştiriyor

mccree

Activision Blizzard eski oyun geliştiricisiyle aynı adı taşıyan McCree karakterinin ismini değiştiriyor.

Blizzard‘ın Overwatch resmi Twitter hesabından geçtiğimiz perşembe günü yapılan açıklamaya göre oyunun en çok tanınan karakterlerinden biri olan McCree yakın zamanda yeni bir isimle anılmaya başlanacak.

Activision Blizzard son dönemde cinsel ayrımcılık ve taciz suçlamalarıyla Kaliforniya eyaletinde yargılanıyor. Yapılan açıklamalarda bundan sonra oyun içi karakterlere verilecek isimlerde gerçek hayattaki çalışanlardan esinlenmeyeceklerinden bahsediyorlar. Aynı zamanda gerçek hayata dair yapacakları referanslarda da daha dikkatli olacaklarmış.

mccree
Resmi Overwatch Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre McCree ismi değişecek.

Blizzard neden bu kararı aldı?

Uzun süredir Blizzard çatısı altında çalışan Jesse McCree ağustos ayının başında işten çıkarılmadan önce Diablo 4’ün geliştiricileri arasında yer alıyordu. Jesse McCree’nin, BlizzCon sırasında “Bill Cosby Odası” adını koydukları bir odada arkadaşlarıyla birlikte parti verdiğine dair fotoğraflar ortaya çıkmıştı. Odaya ismini veren komedyen Cosby ise hakkındaki yargı kararı geri çekilmeden önce pek çok kadın tarafından cinsel tacizle suçlandığını ve olayın Amerikan basınında uzun bir süre tartışıldığını hatırlatmakta fayda var.

Önümüzdeki eylül ayında yayınlanması beklenen Overwatch’ın bir sonraki olay örgüsünde McCree karakterinin de yer alacağı ve bu yüzden hikâyenin daha ileriki bir tarihe ertelendiği de belirtiliyor.

Overwatch ekibi, konuyla ilgili olarak yapılacak değişiklerin ne zaman gerçekleşeceğine dair bir bilgi vermiyor. McCree’nin gelecekte hangi isimle anılacağı da oyuncular için merak konusu.

Oppo da tablet pazarına giriyor!