Overwatch 2, çeyrek milyon oyuncuyu banladı

Blizzard Overwatch

Blizzard, popüler oyunu Overwatch 2’de hile yaptığı tespit edilen ya da kuralları ihlal eden çeyrek milyondan fazla oyuncuyu banladı.

Blizzard tarafından 2016 yılında oyun severlere sunulan Overwatch, en popüler online oyunlardan biri olarak büyük başarı yakaladı. Uzun yıllar keyifle oynanan oyun, geçtiğimiz yıl yenilendi ve yerini Overwatch 2’ye bıraktı. İlk oyunun yerini alan Overwatch 2 de tahmin edildiği gibi oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve en çok oyuncu çeken oyunlardan biri olarak ilk oyunun yerini korudu.

Overwatch hala en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor olsa da bu durum oyunda geliştirmeye açık pek çok unsurun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Blizzard da bu durumun farkında olsa gerek ki oyunculara sunduğu deneyimi geliştirmek için önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Stüdyonun son hamlesi de oyun deneyimini bozacak davranışlarda bulunan çeyrek milyona yakın Overwatch 2 oyuncusunu banlamak oldu.

mccree

Blizzard’ın Overwatch 2’den banladığı 250 binden fazla oyuncunun önemli bir bölümünü hile yapanlar oluşturuyor. Ancak banlananlar hilecilerden ibaret değil. Hile yapanların yanı sıra chat’te hakaretvari ifadeler kullananlar ve kurallara aykırı, sakıncalı isimler kullananlar da oyundan banlandı.

Blizzard yeni Overwatch oyununu tüm oyunseverlere ücretsiz olarak sunduğu için bu durum oyundaki kötü amaçlı hesapların sayısını kayda değer ölçüde arttırdı. Bu da Overwatch oyuncularının keyifli bir deneyim yaşamasını engelleyebilecek durumların ortaya çıkmasına sebep. Blizzard şimdi çeyrek milyondan fazla hesabı banlayarak bu durumu telafi etmeyi umuyor.

Samsung Galaxy S23 FE sertifika alırken görüldü