Creative Assembly Total War Star Wars Oyunu Geliştiriyor

star wars

Yeni bir dedikodu gündeme bomba gibi düştü. Creative Assembly’nin Star Wars’ı temel alan Total War oyunu üzerinde çalıştığı ileri sürülüyor.

DualShockers’ın haberine göre Creative Assembly’nin sır gibi sakladığı projelerinden birisi Total War Star Wars oyunu. İddia edilene göre stüdyo üç farklı Total War projesi geliştiriyor. Piyasaya sürülecek oyunlardan biri Star Wars olacak. Ancak oyunun ne kadar zamandır geliştirildiği, yapım sürecinin hangi aşamada olduğu belli değil. Creative Assembly’nin fütüristlik Total War geliştirdiği söylentileri 2022’ye kadar dayanıyor. O zamandan şimdiye kadar birkaç farklı kaynak Star Wars ismini çıtlattı, ancak bu dedikodular cılız olduğundan pek konuşulmamıştı.

Ünlü oyun stüdyosu şu anda Total War: Pharoh için büyük bir güncelleme geliştiriyor. Şirket, Hyenas ve duyurulmamış birkaç projenin iptal edilmesinden sonra planlarıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı. Hyenas, Creative Assembly’nin en pahalı projesiydi ve birçok kaynağa göre piyasaya çıkmaya hazırdı. Ancak SEGA’nın maliyetleri azaltmak için işten çıkarma yapmaya karar vermesi ve projeleri rafa kaldırmasıyla birlikte Hyenas de iptal edilenler kervanına katıldı.

Star Wars

Sega Europe, Creative Assembly ve Hardlight’tan toplamda 240 kişiyi işten çıkaracak. Bu gelişme Company of Heroes’un yapımcısı Relic Entertainment’ın, Sega ile yolları ayırıp kendi başına bağımsız bir stüdyo haline gelmesi üzerine yaşandı.

Sega Europe’un patronu Jurgen Post çalışanlarına gönderdiği e-postada işten çıkarmalar ve Relic Entertainment’ın satışıyla ilgili detayları duyurdu. Post, “Gerçekten çok üzgünüm ve etkilenen insanlardan özür dilemek istiyorum. Bu kararı almak oldukça zor oldu. Titiz bir değerlendirme ve uzun süreç sonunda karar verildi. İşimizin geleceğini güvence altına almak ve ilerisi için değişim gerekliydi. İyi olduğumuz alanlara odaklanmak, kendimizi en iyi şekilde konumlandırmak, değişen ekonomik koşullara ve pazar şartlarına yanıt vermemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı. Sega işten çıkartılan tüm çalışanlarına destek olacağını, kıdem tazminatı paketleri, kariyer destek seçenekleri ve rehberlik hizmeti sunacağı konusunda söz verdi.

Samsung Galaxy S23 İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı