Microsoft’ta İşten Çıkarmalar Devam Ediyor

Microsoft İşten Çıkarmalara Yarın Devam Edecek

Nokia’nın telefon departmanını bünyesine katması sonrası fazla iş gücüne sahip olan Microsoft, geçtiğimiz yıl başladığı işten çıkarmalarda son aşamaya geldi.

Geçtiğimiz yılın başında göreve getirilen yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı teknoloji devi Microsoft, donanım alanına daha fazla yatırım yapmaya başlamış ve Nokia’nın telefon bölümünü bünyesine katarak donanım alanında daha etkili olmak adına önemli bir adım atmıştı. Ancak geçtiğimiz yıl tamamlanan bu anlaşma sonrasında kadrosuna Nokia çalışanlarınu da katılan Microsoft’un gereğinden fazla iş gücüne sahip olması, firmanın alarında Nokia çalışanlarının da olduğu 18.000 kişiyi işten çıkarma kararını beraberinde getirdi.

Microsoft (9)

Microsoft bünyesinde yer alan hemen hemen her departmanın etkinlendiği bu işten çıkarmaların büyük bölümü geçtiğimiz yıl tamamlanmış olsa da, firmanın istediği rakama ulaşması için bir kısım çalışanını daha işten çıkarması gerekiyordu. Bu son hamleyi de geçtiğimiz haftaiçinde yapan Microsoft, çeşitli departmanlarda görev alan yüzlerce çalışanının işine son verdi ve Nokia’nın satın alınması sonrası başlayan yeniden kadrolaşma çalışmalarını böylece sonlandırmış oldu.

Microsoft‘un işten çıkarmalarının tamamlanmasıyla birlikte hangi departmandan kaç kişinin çıkarıldığı da belli olmaya başladı. Bu işten çıkarmalardan en büyük hasarı en başından beri beklendiği gibi Nokia aldı. Nokia’nın dünya genelinde çeşitli ofislerinden toplamda 12.500 çalışanın işine son verildiği tahmin ediliyor.

Ubuntu Daha Fazla Telefonda Kullanılacak