SEC, Spot Ethereum ETF Teklifler Hakkında Karar Vermeyi Erteledi

spot Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu boga

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Grayscale ve Franklin Templeton tarafından önerilen iki spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) hakkında karar vermeyi erteledi.

Kurum, Franklin Ethereum ETF için karar verme sürecini 11 Haziran 2024’e kadar uzattığını açıkladı. SEC, önerilen kural değişikliklerini ve ortaya çıkan sorunları yeterince değerlendirebilmek için daha fazla zaman ayırmanın uygun olduğunu belirtti.

Ayrıca SEC, aynı gün Grayscale Ethereum Trust için benzer bir teklifi de erteledi.

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu 

Standard Chartered tutumunu değiştirdi, SEC’in Mayıs’ta spot Ethereum ETF’lerini onaylamasının olası olmadığını söyledi

Standard Chartered Bank, daha önce Ethereum bazlı borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanacağı konusunda iyimser bir tutum sergilemişken, bu duruşunu değiştirerek Mayıs ayında bu tip fonların Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmasının olası olmadığını belirtti.

Bankanın döviz ve dijital varlıklar araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, SEC’in 23 Mayıs’ta ETH ETF’lerini onaylayacağını öngördüklerini belirtmiş, bu beklentinin Ocak ayında BTC ETF’lerinin onay sürecine benzer bir yol izleyeceği ve SEC ile ETF başvuru sahipleri arasında olumlu bir diyalog gerçekleşeceği varsayımına dayandığını açıklamıştı.

Ancak Kendrick, böyle bir diyalogun gerçekleşmediğini veya kamuoyuna yansımadığını ekleyerek, 23 Mayıs’ta bir onay beklemenin gerçekçi olmadığını vurguladı.

Ethereum

BRICS, ödemelerde stabilcoin kullanımını değerlendiriyor

BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkeleri, uluslararası ödemelerde stabilcoin kullanımını ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) işlemleri için bir platform olan “BRICS Köprüsü”nü geliştirme olasılığını değerlendiriyor.

Bir Rus yetkiliye göre, bu platform, üye ülkeler arasındaki finansal iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. BRICS ülkeleri, zaten merkez bankaları arasında özel bir iletişim kanalı kurmuş durumda. Rusya, bir süredir, özellikle Batı yaptırımları artarken, BRICS içinde ABD dolarına olan bağımlılığı azaltma stratejilerini blockchain teknolojisi üzerinden yürütmeye çalışıyor.

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, Eylül 2023’te yaptığı açıklamada, şehrin blockchain teknolojisi ve dijital varlıklar kullanarak sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür girişimlerin yabancı yatırımlar çekme konusunda “daha fazla olanak” sunacağını belirtti.

Bridgerton yıldızlarından hayranlara uyarı