OpenAI Yapay Zeka Arama Motoru SearchGPT’yi Tanıttı

OpenAI tehlike altında

OpenAI yeni duyuru yapmadan duramıyor. Şirket şimdi de yapay zeka arama motoru SearchGPT’yi açıkladı. Firmaya göre SearchGPT hızlı ve doğru yanıtlar vermek, açık ve ilgili kaynaklar sunmak üzerine geliştirildi. Detaylara birlikte bakalım.

GPT-4, GPT-4o, GPT-4o mini derken şimdi de SearchGPT karşımıza çıktı. İsminden belli olduğu üzere arama motoru olan SearchGPT prototip aşamasında ve şu anda küçük bir grup kullanıcı tarafından test ediliyor. Prototip geçisi olsa da test edilen özelliklerin en iyileri gelecekte ChatGPT’ye entegre edilecek.

OpenAI, SearchGPT’nin aranılan her şeyi hızlı, kolay ve doğru biçimde bulmayı amaçladığını belirtiyor. Şirket yeni GPT’nin gerçek zamanlı bilgilerle sohbet yeteneklerini birleştirmek için tasarlandığını da vurguladı. Özetle web’den aldığı güncel bilgilerle kullanıcıların sorularına yanıtlar veriyor. Ayrıca ek sorgular dahil olmak üzere sorulan tüm soruları cevaplıyor. Yapay zekanın verdiği cevapların (ya da sonuçların) kaynakları satır içinde atıflarla ve bağlantılarla kullanıcıya sunuluyor. Ek kaynak bağlantıları içeren başka bir panel daha var.

searchgpt

OpenAI yeni yapay zekanın aramayla ilgili olduğunu ve üretken yapay zeka modellerinin eğitiminden ayrı şekilde ele alındığını da söyledi. Konuyu biraz daha açarsak siteler üretken yapay zeka eğitiminde (Verisetinde) olmasalar bile arama sonuçlarında yer alabilirler. Eğer siz de SearchGPT’yi test etmek isterseniz buradan bekleme listesine katılabilirsiniz.

Şirketin CTO’su Mira Murati kısa süre önce dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Murati verdiği röportajda OpenAI laboratuvarlarında bulunan yapay zeka modellerinin ücretsiz olarak kamuya açık olan modellerden çok daha gelişmiş olmadığını söyledi. Sosyal medyada yapılan yorumlar ise ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım kullanıcı Murati’nin doğru söylediğini ve şirketin elinde iddia edildiği gibi çok daha iyi modeller bulunmadığını savunuyor. Diğer kullanıcılar ise Murati’nin gerçekleri açıklamadığını ve dikkatleri dağıtmak için yalan söylediğini ifade ediyor. Geçtiğimiz haftalarda OpenAI’ın elinde AGI’ye yakınlaşacak kadar üst düzey modellerin olduğuna dair iddialar ortaya çıkmıştı.

İki Farklı Apple A18 Yongası Olacak