ChatGPT’ye Arama Özelliği Geliyor

ChatGPT yanlış bilgi veriyor

ChatGPT, Google’a doğrudan rakip olmaya hazırlanıyor. Popüler yapay zeka uygulamasına Google’ı epey andıran bir arama özelliği eklenecek.

Şu anda teknoloji dünyasına yön veren yapay zeka çılgınlığını başlatan program olan ChatGPT, bugün mevcut haliyle de piyasadaki en kıymetli uygulamalar arasında yer alıyor. Ancak bu alanda yaşanan gelişmeleri takip edenler, uygulamanın mevcut halinin, yakın gelecekte dönüşeceği şeyin sadece bir önizlemesi olduğunu çok iyi biliyor. Müthiş bir potansiyele sahip olan bu yapay zeka, önümüzdeki yıllarda tekrar tekrar evrim geçirecek ve çok daha fazla işleve kavuşacak. Bu evrimin bir ayağı da arama alanında olacak gibi görünüyor.

chatgpt

Bildiğiniz gibi ChatGPT halihazırda arama motorlarına bir alternatif sunuyor. İnternet kullanıcıları, aradıkları bilgiye hızlıca ulaşmak yerine Google ya da Bing gibi bir arama motoru kullanmak yerine doğrudan bu chatbota soru sorabiliyor. Bu yüzden arama işlevinin zaten bu chatbotun bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Ancak OpenAI bununla yetinmeyecek. Popüler yapay zeka programını farklı alanlarda kullanmanın yollarını arayan şirket, çok yakında bu programa çok daha net bir arama özelliği ekleyecek.

Bu yeni özelliğin ChatGPT’ye eklenmesinin ardından uygulamada Google aramaya benzer bir sistem de olacak. Bu yeni sistemde kullanıcılar arama yaptığında sadece yapay zekanın verdiği cevaplar değil, bu cevapların alındığı sayfalar da gösterilecek. Böylece kullanıcılar istedikleri takdirde konuya dair kaynaklara da göz atabilecek.

vivo X100 Ultra ve X100s’in Çıkış Tarihleri Belli Oldu