Savaş çip krizini daha da körükledi! Sonumuz iyi değil!

Huawei, ABD yaptırımlarına karşı kendi çip fabrikasını kuruyor!

Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalar çip krizini daha da körükledi. Asıl korkulan ise Çin’in devreye girip savaşta Rusya tarafında durması. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Savaş çip krizini daha da körükledi! Sonumuz iyi değil! Çip krizi giderek derinleşiyor. Özellikle 2021 yılında çip krizine dair sıkıntılar daha çok hissedilmeye başlandı. Bu sorunun ayak sesleri aslında 3 – 4 yıl öncesinde duyulmaya başlamıştı. Fakat kimse çip yokluğunun bu kadar erken başlamasını beklemiyordu.

Bu krizin tahminlerden önce başlamasının temel sebebi ise pandemi oldu. Pandemi ile birlikte çip sektöründe yaşanan krizler biraz daha büyüdü. Şimdi ise Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm dengeleri mahvetti. Bu problem ilk olarak otomobil sektörünü etkiledi. Şimdi ise sırada teknoloji sektörü var.

Hyundai, kendi çiplerini geliştireceğini duyurdu!

Savaş çip krizini daha da körükledi! Sonumuz iyi değil!

Çip krizinin derinleşmesi başta otomobil sektörü olmak üzere diğer sektörleri de etkiledi. Hali hazırda teknoloji sektöründeki firmalar da çip sıkıntısı çekiyorlar. Özellikle akıllı telefon, işlemci ve ekran kartı üretimi tarafında faaliyet gösteren isimler bu durumdan hayli şikayetçi.

Pek çok firmanın üretim bandını yavaşlattığı ve üretim miktarlarını büyük oranda düşürdüğü sızdırılan bilgiler arasında. Bu durum ister istemez fiyatların dolar bazında artmasına da zemin hazırlayacaktır. Dolar bazında artan fiyatlar ülkemizdeki kullanıcıları da olumsuz etkileyecektir.

Çünkü dolar bazında fiyatlar artmasa bile biz her sene zamlı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Bir de dolar bazında zam gelirse karşımıza nasıl bir tablo çıkar gerçekten tahmin etmek pek kolay değil.

2022’de PlayStation 4 alınır mı?