Instagram beklenen özelliği getirdi!

Instagram hikayeler bölümüne

Instagram’ın TikTok ile kıyasıya rekabetinde iddialı adımlar atıyor. Instagram feed’inizdeki videolara otomatik altyazılar ekleyerek rakibine fark atmayı planlıyor. İşte detaylar.

İçerik oluşturucular için de varsayılan olarak etkinleştirilecek olan özellik platformda ciddi bir fark yaratacak. Otomatik oluşturulan altyazılar başlangıçta “belirli” dillerde sunulacak, ancak Instagram bunları daha fazla dile ve ülkeye genişletmeyi umuyor. Altyazıların arkasındaki yapay zeka kusursuz olmayacak. Ancak Instagram, yapay zeka geliştikçe kalitenin de “gelişmeye devam etmesini” bekliyor.

Instagram beklenen özelliği getirdi!

Yeni özellik, sağır ve işitme güçlüğü çeken kullanıcılar için erişilebilirliği iyileştirecek. Yapımcıların altyazıları kendilerinin manuel olarak eklemesi gerekmeyecek. Özellik ayrıca  ses kapalıyken video izlemeyi tercih eden kişilere de yardımcı olacak. Birinin ne dediğini anlamak için sesi açıp kapamanız gerekmeyecek.

Bu bağlamda, otomatik altyazılar Instagram alışkanlıklarınızı değiştirebilir. Bir videoyu kaydırmak veya daha sonra kaydetmek yerine hemen izlemeniz daha olası olabilir. Elbette bu, Instagram’ın görüntüleme istatistikleri için iyi bir haber. Aynı zamanda hevesli sosyal medya influencerlarının izleyicilerini oluşturmasına da yardımcı olabilir. Altyazı özelliği tüm platformlarda artık öne çıkan bir özellik olarak dikkat çekiyor. Çoğu açıdan kolaylık sağlayan bu altyazı özelliği ilk olarak İngilizce denenmişti. Şimdi ise global anlamda gelecek olan özellik Türkçe desteği de sunacak. Bu da çoğu kullanıcının uygulamada geçirdiği zaman süresini artıracak bir hamle olabilir.

Kripto para yatırımcıları bunlara yöneldi: Bazı altcoinler ön planda