iPhone 14 hayal kırıklığı yaratacak: İstenen özellikler yer almayacak

iphone 15

iPhone 14 hayal kırıklığı yaratabilir. Apple tarafından geliştirilmesi beklenen bu cihazın ne yazık ki beklendiği kadar iyi bir performans göstermeyeceği tahmin ediliyor.

Herkesin büyük bir merakla beklediği iPhone 14 hayal kırıklığı yaratma ihtimaline sahip. Eylül ayında yeni iPhone modelinin tanıtılması bekleniyor. Çeşitli güncellemeler ortaya koyan Apple bu cihazında bazı yeniliklere yer verecek. Ancak bu yeniliklerin yeterli olup olmayacağı büyük bir tartışma konusu.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Apple tarafından eklenecek olan yeniliklerin başında çipler geliyor. Yeni cihazlarda kullanılması beklenen A16 çipler ne yazık ki beklenen özellikleri sunmayacak. Böylece Apple’ın büyük bir hayal kırıklığı yaratma ihtimali olduğu ortaya çıktı. iPhone 13 cihazlarında yer alan A15 çipleri fazla teknolojik yenilikler sunmuştu.

iPhone 14 hayal kırıklığı ile karşı karşıya

ABD’li teknoloji devi tarafından geliştirilecek olan bu cihazlarda istenen bazı teknolojik özelliklerin yer almayacağı söyleniyor. 2023 yılına kadar çiplerde olağanüstü bir gelişme görülmeyecek. Bu durum performansı önemli ölçüde etkileyecek. Elbette performans yine yüksek olacak. Fakat beklentilerin ötesine geçmeyecek.

iPhone 14 hayal kırıklığı

A15 çiplerinin A14 ile kıyaslandığında yaklaşık olarak yüzde 10 oranında performans ve verimlilik artışı yaşattığı görülüyor. A16 ise bu performansı göstermeyebilir. Yani Apple bir miktar daha performans açısından sabit kalacak. Bu durum güç ve verimlilik kazanımları bakımından sınırlandırıcı bir durum.

Apple çip krizinden etkilenmeye devam ediyor

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer almayı başaran Apple çip krizinden en fazla etkilenen şirketler arasında. MacBook modellerinde bile çip krizleri yaşanıyor. Akıllı telefonlarda bu krizin devam edeceği tahmin ediliyor.

Apple’ın yeniden tasarlanan MacBook Air’ı, WWDC 2022’de duyurulabilir

Eğer çiplerde beklentilerin daha altında gelişmeler yaşanırsa bu iPhone modelleri için hayal kırıklığı anlamına geliyor. Tüm gözler Apple tarafından tanıtılacak yeni iPhone modeline çevrildi.