Apple M1X yongası için kolları sıvadı

ARM MacBook

Geçtiğimiz yıl satışa sunduğu MacBook Pro modelinde M1 yongasını kullanan Apple, şimdi de M1X yongası için kolları sıvadı. İşte konunun detayları.

ARM tabanlı yongaların dizüstü bilgisayarlarda kullanılıp, kullanılmayacağı uzun süredir tartışılan bir konuydu. Nitekim Apple bu konuda öncü bir hareket gerçekleştirmiş ve M1 yongasına sahip ilk MacBook modelini geçtiğimiz yıl satışa sunmuştu.

M1 destekli MacBook modelleri genel olarak kullanıcılardan olumlu dönüşler aldı. Bu olumlu dönüşlerin akabinde Apple ARM tabanlı yongalarla yola devam kararı aldı.

Bu sene gelecek olan MacBook Pro modellerinde M2 yongasının kullanılması bekleniyordu. Fakat Apple bunun yerine M1X yongasını tercih etti.

Apple M1X yongası için kolları sıvadı

Sızdırılan son raporlara göre Cupertino merkezli şirket M1 yongasını güncelleyerek daha güçlü bir yonga seti geliştirecek. Bu güncelleme sonrasında M1X’in selefi M1’e oranla çok daha iyi bir performans sunması bekleniyor.

Şimdilik M1X hakkında net bilgiler olmasa da yeni yonga setinin 4nm üretim teknolojisine dayanacağı iddia ediliyor. Elbette az önce de belirttiğimiz üzere bu konuda henüz net bir açıklama yok. Bu arada dip not olarak belirtelim. Yeni nesil MacBook Air modeli de 2022’de gelecek. Yeni nesil MacBook Air’in ARM mimarisi sayesinde selefine oranla çok daha ince bir tasarıma sahip olacağı düşünülüyor. Bekleyip göreceğiz.

Redmi K40 Ultra, OnePlus Nord 2’nin doğrudan rakibi olabilir