A14X Bionic performans beklentileri çok yüksek

A14X Bionic performans

Herkesin Büyük bir merakla beklediği A14X Bionic, performans açısından ciddi beklenti yarattı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Apple 10 Kasım tarihinde A14X Bionic çipleri tanıtmayı planlıyor. Her ne kadar standart bir durum gibi görünse bile, beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Arm tabanlı ilk Mac cihazları 10 Kasım günü tanıtılacak ve Intel i9 çiplerine bile rakip olacak.

Apple son dönemlerde çip teknolojisine çok fazla önem veriyor. Şirketin özellikle bu sektörde büyük bir rakip olması beklentiler arasında. Peki bu çiplerin özelliği nedir?

A14X çipleri neden bu kadar özel?

A14X olarak da bilinen bu çip; Tayvanlı TSMC tarafından 5 nm tabanında üretildi. Arm’nin big.LITTLE mimarisi, kullanılan teknolojiler arasında yer alıyor.

  • İşlemci hızının 1,80 GHz civarına kadar çıkabilmesi.
  • Turbo moduna alındığında 3,10 GHz seviyesine ulaşabilmesi.
  • Yapılan testlerde tek çekirdek skorunun 1634 seviyelerine ulaşması.
  • İşlemcinin çoklu çekirdek kullanımının 7220 puana kadar çıkabilmesi.

Bütün bunlar diğer üreticileri geçmesi için en büyük nedenler olarak görülüyor.

A14X Bionic performans

Bu teknolojinin daha çok hız bakımından destek sunulacağı tahmin ediliyor. Hem intel i9 çipleri hem de A14X ile yapılan testlerde, son derece başarılı sonuçlar ortaya çıktı. Bu ikilinin çok sıkı bir şekilde rekabet etmesi bekleniyor.

Apple tarafından geliştirilen yeni çipler, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu çiplerin hem ısınma problemi yaratmaması hem de çok hızlı olması kullanıcıların dikkatini çekecektir. Sizce bu yeni çip teknolojisi Apple için neler getirecek? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.