Sanal Kitap Fuarı, 21. yılını kitap severlerle kutlamaya hazırlanıyor!

Sanal Kitap Fuarı

Yayınevi ve okuyucuların yoğun katılımıyla gerçekleşen Sanal Kitap Fuarı bu yıl 21. yaşını kutlamaya hazırlanıyor. 6 Kasım – 24 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Sanal Kitap Fuarı binlerce yayınevinden yüz binlerce kitap ve 21. yıla özel indirimlerle kitap meraklılarının kaçırmak istemeyeceği bir şölene dönüşecek.

 Sanal Kitap Fuarı 21. yılını tüm kitap severlerle birlikte kutlamaya hazırlanıyor. 6 Kasım – 24 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar, binlerce yayınevinden yüz binlerce kitabı okurlarla buluşturacak. 21. yılına özel fiyat avantajlarıyla okurlar için kitapları daha da ulaşılabilir kılacak olan Sanal Kitap Fuarı, bir kültür zenginliği sunacak olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor.

Sanal Kitap Fuarı

Tüm dünyada dijital teknolojilerin yaygınlaşması, elektronik ve sesli kitapların kullanımının artmasına rağmen geleneksel kitap okuma alışkanlığı kitap meraklılarının vazgeçilmezleri arasında yer almayı sürdürüyor. Kitapları basılı versiyonları üzerinden okumayı tercih eden okuyucular daha pratik ve hızlı erişim için günümüzde e-Ticaret platformlarını tercih ediyor. Her yıl 50 binden fazla kitabın yayımlandığı Türkiye’de; elektronikten spor-outdoor’a, kitaptan küçük ev aletlerine kadar pek çok kategoride sayısız ürünü kullanıcılarıyla buluşturan idefix  1996 yılından bu yana okuyucularla milyonlarca kitabı buluşturmasının yanı sıra online fuarlar ve yazar buluşmalarıyla da bir kültür zenginliği sunuyor.

Araştırmalar en çok gençlerin okuduğunu gösteriyor

TÜİK’in yayınladığı “Yaşam Kalitesi Modülü” raporuna göre ülkemizde okul kitapları dışında en çok kitap okuyan yaş grubu yüzde 50,9 ile 15-24 yaş aralığı olurken, en az okuma oranı ise yüzde 14,1 ile 65 yaş ve üzeri fertlerde görüldü. TÜİK’in yayınladığı başka bir rapora göre ise Türkiye genelinde geçen yıl 69 bin 211 kitap yayımlandı. Yıl boyunca gençlik ve edebiyat kategorileri yoğun ilgi görürken, eğitim kitapları dışında kullanıcıların öncelikli tercihleri arasında çocuk, eğitim-başvuru ve araştırma-tarih kategorileri yer aldı.

Sanal Kitap Fuarı

Okulların açılmasıyla birlikte kitaplara olan ilgi arttı

Okulların açılmasıyla birlikte kitap kategorisi siparişlerinde yoğunluk yaşıyor. Yılın ilk 9 ayında 1 milyon 400 binden fazla kitabı kullanıcılarıyla buluşturan idefix; ekim ayında edebiyat, eğitim, çocuk, araştırma-tarih, başvuru, gençlik, bilim, sanat-tasarım ve felsefe başta olmak üzere birçok türde gelen siparişlere hızla yanıt vererek son kullanıcıya ulaştırmaya devam ediyor.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!