Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!

cvf ase

#İŞBİRLİĞİ

Tıpkı akıllı telefonlar gibi akıllı saatlerin de heyecan verici gelişim süreçleri sonucunda biz teknoloji severlerle buluştuğunu söylemek mümkün. İlk örneklerde özellikle pil tarafında sorunlar yaşanabiliyor ve analog saatlere kıyasla daha dijital görüntüye tepki gösterenler olabiliyordu. Günümüz modelleri ise, hem daha uzun pil ömrüne sahip hem de daha “gerçek” tasarım detaylarıyla adeta kişiye özel görsel sunumlar sağlayabiliyor. Bu bağlamda Huawei Watch GT 4’ün de başarılı bir örnek olduğunu söylemek mümkün. Evet, zaten son yıllarda akıllı saat pazarındaki en iddialı birkaç isimden bir tanesi Huawei!

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!

Huawei Watch GT 4, 46mm ve 41mm olmak üzere iki farklı kasa tasarımıyla geliyor. Bize deneyimleyebilmemiz için 46mm versiyonu geldi. Dairesel ekran tasarımına tamamlayıcı nitelikte hazırlanan “köşeli tasarım” detayları çok hoş. Bu versiyon, daha yapılı, güçlü bir görünüme sahip. Paslanmaz çelik kayışıyla birlikte güzel bir bütünlük oluşturuyor. Tabii ürünün farklı renk ve farklı malzemelerle hazırlanan kayışları da var. Örneğin ben, kauçuk kayışları daha kullanışlı buluyorum. Zira çelik metal kayışlar, bileğinde az tüy olan kullanıcılar için daha ideal.

Ürünümüz, 5 ATM suya dayanıklı bir yapıda. Dolayısıyla onu yüzerken de kullanabilirsiniz. Zaten bünyesinde yüzme egzersiz detayları da mevcut. Evet, tuzlu suda, yani denizde de kullanabilirsiniz.

41mm versiyon ise, daha ince ve zarif bir yapıda. Daha klasik bir görünümü olduğunu ve özellikle klasik giyim tarzı olan teknoloji severleri memnun edebileceğini düşünüyoruz. Tabii bu versiyonun da farklı kayış seçenekleri bulunuyor. Daha fazla detay ve görseller için Huawei Türkiye’nin resmi websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat, 10.9 mm kalınlıkta ve kayış hariç yaklaşık 48 gram ağırlıkta. Tokalı çelik kayışı isterseniz kolaylıkla çıkarıp farklı bir kayış da kullanabilirsiniz. Bu tip işlemler için bir saatçiye gitmenize gerek yok.

Saat çerçevesinin sağ üst kısmında döner tuş mevcut. Bu tuşla hem objeleri büyütüp küçültebilir hem de uygulama ve egzersiz modları arasında hızlıca gezintiye çıkabilirsiniz. Titreşim faktörünün olması da güzel. Bu sayede cihazın size cevap verip vermediğini daha iyi anlıyorsunuz. Sağ alt kısımdaki tuşu ise “kısayol” tuşu olarak kullanabilir ve istediğiniz uygulama ya da egzersiz modu için atayabilirsiniz. Böylece tek dokunuşla istediğiniz noktaya gelebilirsiniz.

Ekran detayları

Ürünümüzün 1.43 inç değerde Amoled ekranı bulunuyor. Amoled teknolojisi, canlı renkler ve yeterli parlaklık gibi detaylarla kullanılabilirliği artırıyor. Özellikle de dış mekân deneyimlerinde keyifli sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Ekran hem görüntüleme hem de dokunuşlara cevap verme noktalarında çok başarılı. 466 × 466 çözünürlük sunan ekran, egzersiz verileriniz de dahil pek çok detayı kolaylıkla okuyabilmeniz için yeterli. Tabii dahasını istiyorsanız, telefonunuzdaki Huawei Sağlık uygulamasını kullanmalısınız.

Peki bu ekran, darbelere karşı dayanıklı mı? Kısaca şunu söylemek gerekirse, üründe safir cam kullanılıyor. Bu da Huawei’nin işini ne kadar önemsediğinin bir göstergesi.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!

Huawei Sağlık uygulaması ile gelişmiş deneyimler

Cihazımız, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisi yardımıyla akıllı telefonlarla eşleşebiliyor. Ürün, hem Android hem de İOS işletim sistemli telefonlarla uyumlu çalışıyor.

Ürünü stabil olarak kullanabilmek için en az Android 8.0 işletim sistemli bir telefonla ya da en az iOS 13.0 işletim sistemli bir iPhone telefonla kullanabilirsiniz. Örneğin iOS tarafında gelişmiş TruSeen 5.5+ teknolojisini, Stay Fit kalori sayım uygulamasını ve uyku takibi gibi işe yarar detayları deneyimleyebilirsiniz. iOS tarafında da Huawei Sağlık uygulaması mevcut. Bu uygulamayı Huawei’nin mağazası üzerinden ya da Apple’ın resmi uygulama mağazasından indirebilirsiniz.

Biz, deneyimlerimiz esnasında hem Huawei hem de farklı marka bir Android telefonla kullanımlar gerçekleştirdiğimizi belirtelim.

Huawei Sağlık uygulamasını Huawei’nin kendi mağazasına giderek indirmeniz ve indirdikten sonra da son güncellemesini kontrol ederek kullanıma başlamanız önemli. Bu uygulamada bir profiliniz varsa, bu yeni saatinizi de telefona tanıtarak yola devam edebilirsiniz. Eğer ilk kez kullanacaksanız, bir profil oluşturmalı ve kişisel bilgilerinizi girmelisiniz. Uygulamada, uyku süreçleri, kalp ritm bilgileri ve egzersiz takipleri dahil pek çok Türkçe makalenin de yer aldığını belirtelim. Bu, daha bilinçli ve dolayısıyla daha verimli kullanım için önemli.

Tabii uygulama üzerinden pek çok farklı saat yüzüne de erişebilir, kablosuz bağlantı aracılığıyla cihazınıza da indirebilirsiniz. Spor ya da dijital ya da klasik görünüm… Artık siz hangilerini istiyorsanız…

İsterseniz saat üzerinden telefon görüşmeleri de gerçekleştirebilirsiniz!

Ürünün bünyesinde dahili hoparlör bulunuyor. Dolayısıyla, uygulama üzerinden favori kişilerinizi saate ekleyebilir ve telefonla bağlantınız varken aramalar gerçekleştirebilirsiniz. Bu, ev ya da ofisteyken telefondan uzakta olduğunuz esnalarda aramaları yanıtlamak ya da kapatmak için güzel bir kolaylık. Ses kalitesinin de sessiz iç mekânlardaki kullanımlar için gayet tatmin edici olduğunu söylemeliyiz.

Tabii gün içinde çeşitli sosyal medya platformlarında vakit geçiriyoruz. Bazen bankacılık uygulamalarıyla, bazen de eğitim uygulamalarıyla vakit geçirdiğimiz de oluyor. Evet, bildirimleri aktif ederek uygulamalardan gelecek güncellemeleri saat ekranı üzerinden takip edebiliyoruz.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!

Gelişmiş sensörler

Saatimizdeki sensörleri sıralamak gerekirse:

İvmeölçer, jiroskop, manyetometre, optik kalp atış hızı, barometre ve sıcaklık sensörü.

Huawei Watch GT 4, 7 gün 24 saat, gerçek zamanlı olarak sağlık takibi gerçekleştirebiliyor. Cihazın bünyesindeki TrueSeen 5.5+ sistemi, kalp atış hızınızı, kandaki oksijen oranınızı, uyku takibinizi ve stres seviyenizi ölçerek size kısa aralıklarla bilgiler veriyor.

Diyelim ki uyku esnasında anormal nefes alış verişleriniz oluyor… Saat, bunları kayıt altına alarak sizi bilgilendiriyor. Siz de riskli bir durum olduğunu düşünürseniz bir sağlık kuruluşuna giderek muayene olabilirsiniz. Tabii bu saatin tıbbi bir ürün olmadığını da hatırlatalım.

Saatin kadın kullanıcılar için de önemli özellikleri var. Döngü takibi ve doğurganlık zamanlarınıza dair detayları saat ekranı üzerinden takip edebilirsiniz.

100’den fazla egzersiz modu!

Saatimizde 15 tanesi profesyonel olmak üzere toplamda 100’den fazla egzersiz modu bulunuyor. Bu da spor tutkunları için sevindirici bir detay. İster karada, ister denizde, bulunduğunuz mekân ya da ortama uygun pek çok seçenek sizi bekliyor.

Peki “Egzersizleri otomatik algıla” özelliği var mı bu saatte? Öyle ya, bu seçenek, yıllardır pek çok üründe karşımıza çıkıyor ve çok kullanışlı olduğunu söylemek mümkün. Cevabımız evet. Huawei Watch GT 4’te egzersizleri otomatik algılama özelliği var. Bu özellik, yürüyüş, koşu, eliptik bisiklet ve kürek egzersizlerinde otomatik olarak devreye giriyor ve veri topluyor.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!

14 güne varan pil süresi sunuluyor

Ürün, tek şarj ile 14 güne varan pil ömrü sağlayabiliyor. Tabii kullanım profilleriniz doğrultusunda pil ömrünün değişiklikler göstereceğini söylemeliyiz. Eğer egzersiz modlarıyla ilgileniyorsanız, uyku takibi gerçekleştiriyorsanız ve her gün en az 10 dakikanızı saat üzerinden telefon görüşmelerine ayırıyorsanız, tek şarj ile 1 haftayı geride bırakan bir deneyim elde edebilirsiniz. Kullanım profillerine göre pil ömrü detayları için Huawei Türkiye’nin resmi sayfasına da göz atabilirsiniz.

Ürünün ters kablosuz şarj desteği sunduğunu da eklemeliyiz.

Toparlamak gerekirse…

Huawei Watch GT 4, uzun süredir yeni bir akıllı saat almadıysanız ve artık yeni bir modele geçiş yapmayı düşünüyorsanız (Ya da ilk kez bir akıllı saat almayı düşünüyorsanız), göz önünde bulundurabileceğiniz bir model. Gerek şık ve sağlam tasarımı, gerek gelişmiş sensörleri, gerekse de 100’ü aşkın egzersiz moduyla size pek çok detay sunuyor ve hayatınızın hemen her noktasında size eşlik etmek istiyor. Yeri geldiğinde bir telefon, yeri geldiğinde ikincil ekran, yeri geldiğinde de taşınabilir bir müzik seti gibi kullanabilirsiniz.

Ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve satın almak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

 

Realme C53 inceleme: Mini Kapsül özellikli, uygun fiyatlı telefon