Facebook sabit diski çalındı

facebook sabit disk

Bir Facebook çalışanı içinde tüm çalışanların kimlik ve mali bilgilerinin bulunduğu sabit diski otomobilinde unuttu ve o Facebook sabit diski çalındı. Otomobili soyan hırsızlar neyi ele geçirdiklerinin farkında olabilirler mi?

29 bin çalışana ait kişisel ve mali bilgilerin yer aldığı sabit diskin yabancı ülkelerin istihbarat ajanlarının eline geçmesinden de endişe ediliyor.

Facebook sabit diski milyonlarca dolar değerinde

İstihbarat kurumlarının kritik posizyonda yer alan Facebook çalışanlarına ulaşmaları ve tehdit/şantaj yapmaları halinde Facebook’a müdahale etmeleri mümkün olabilir.

Bu hırsızlık vakasının 17 Kasım günü gerçekleştiği ve sabit disklerin çalındığının 29 Kasım’da fark edildiği de vurgulanıyor. Facebook şimdi 29 bin çalışanını, verilerinin hacker’ların eline geçmiş olabileceği konusunda uyarıyor. Yine de hırsızların sabit diskin içine bakıp bakmadığı veya diskteki belgelerin önemini anlayıp anlamadığı bilinemiyor.

Yabancı istihbarat ajanslarının karşılığında milyonlarca dolar ödeyebileceği böyle bir veriyi bir Facebook çalışanının hiçbir güvenlik kontrolü olmadan alabilmesi de dikkat çekiyor.

Facebook ise bu verinin ve sabit diskin ofis binasından dışarı çıkmaması gerektiğini, çalışanın bu işlemi izinsiz olarak yaptığını ifade ediyor. Otomobilinde hırsızlık yapılan çalışan hakkında da bir soruşturma başlatılacak.

Çalınan diskte yer alan çalışan verierinin ise 2018 yılına ait olduğu vurgulanıyor. Yani 2018 öncesinde Facebook’ta çalışan ve ayrılan kişilere ait verileri içermiyor. Öte yandan Rusya ve Çin gibi ülkelerin istihbarat ajansları için bu çok önemli bir kaynak.

Samuel Jackson sesiyle Alexa’ya hayat verecek

Çünkü Facebook/WhatsApp/Instagram üzerinden iletişim kuran muhalifler hakkında bilgi alabilmek istiyorlar. Facebook içinde onlar için gizlice çalışan veya şantajla çalıştırılacak bir ajan tüm hedeflerine ulaşmalarını sağlayabilir. Dolayısıyla, bu hırsızlık olayı dünyanın başka yerlerinde pek çok insanın hayatını da riske atabilecek bir tehlike.

facebook sabit disk