Samsung’dan Çocuklara Yönelik Tablet

taba8

Son birkaç haftadır karşımıza sıkça çıkan Galaxy Tab A2 S’nin çocuklara yönelik bir tablet olduğu ortaya çıktı. Tablette farklı modlar yer alacak.

İlk başta Galaxy Tab A 8.0 2017 olarak bilinen, daha sonra adının Tab A2 S olduğu ortaya çıkan yeni tabletin çocuklara için yapıldığı öne sürüldü. Bixby ve 4G özellikleri bulunması sebebiyle yetişkinlerin ilgisini çeken giriş seviyesi tablet, geçtiğimiz haftalarda TENAA’dan da onay almıştı.

Samsung’a yakınlığı ile bilinen Sammobile’ın haberine göre yeni Tab A modeli, çocuklara özgü modlar ve demolar içerecek. Kullanımın sadece çocuklar için sınırlı olup olmayacağı belli değil. Fakat muhtemelen herkesin kullanabileceği kapasiteye sahip olacaktır.

taba8-2

2017 model Tab A, 1.4 GHz frekans hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 427 işlemci, 8 inç büyüklüğünde ekran, 2 GB RAM, 16 GB depolama, microSD kart desteği, 8 MP arka ve 5 MP ön kameraya sahip olacak. Ayrıca Android 7.0 Nougat işletim sistemi, Bixby asistanı ve 4G desteği tablete eşlik edecek.

Tabletin fiyatı ve çıkış tarihi bilinmiyor ancak bugün başlayan IFA fuarında tanıtılması mümkün olabilir. Öte yandan cihazın ismi kesinlik kazanmış değil. Muhtemel isim Tab A2 S gibi gözükse de, Tab A 8.0 2017 veya başka bir isme sahip olabilir. Pazarda çocuklara yönelik bir boşluğun olduğu kesin. Samsung istediği noktayı yakalarsa başarılı bir tablet bizi bekliyor demektir.