LG V30 Resmen Tanıtıldı! İşte Tüm Detaylar!

v306

LG’nin uzun süredir beklenen phablet amiral gemisi nihayet resmiyete kavuştu. İşte karşınızda LG V30 ve tüm özel bilgileri!

2015’te yaptığı çıkışla adından söz ettirmeyi başaran LG V serisi, o dönem ikinci ekranı ve güçlü kamera özellikleriyle ön plana çıkmıştı. V10’dan sonra V20 çıktı ve yine benzer özellikleri öne çıkıyordu. Güney Koreli şirket, bakış açısını günümüze göre güncelledi. İkinci ekran yerine dar çerçevesiyle sahne alan V30, artık ses özellikleri ve su geçirmez yapısıyla dikkat çekmeyi hedefliyor. Elbette bunların yanında teknik özellikleri de iddialı.

Kaliteli ve Dar Çerçeveli Ekran

v301

Yeni moda artık ekran/gövde oranı yüksek cihazlar. Çift kameralı ve çift ekranlı V20‘nin ardından belki de en büyük yeniliği dar çerçeveleri olan güncel telefon, yanlarda neredeyse çerçeveyi sıfırlamış. Gövdenin çoğunu büsbütün kaplayan ekran 6 inç büyüklüğünde ve bu özelliğiyle, Note 8 ile iPhone 8 arasında yer alacak. 18:9’luk gibi ince uzun bir orana sahip olan V30, FullVision AMOLED panelini 1440 x 2880 çözünürlüğüyle besliyor. Çözünürlük, Note 8’in aynısı fakat ekran daha küçük olduğu için daha yoğun piksel vaat ediyor. Ayrıca kullanılan panel, hafif eğimi sayesinde şık bir görüntü sunuyor.

Çift Arka Kamera

v302

V20’den yabancı olmadığımız çift arka kamera, elbette daha gelişmiş özellikler sunuyor. Ana kamera 16 MP, ikinci kamera 13 MP çözünürlüğünde. Daha önceden olduğu gibi ikinci kamera geniş açılı çekim özellikleri sunuyor. Asıl bomba olan ana kamera, f/1.6‘lık diyafram açıklığı ile çok daha gürültüsüz gece ve gelişmiş portre fotoğrafları çekmeyi vaat ediyor. Cihazın ön kamerası ise 5 MP.

Diğer bir yenilikse kamera yazılımı kısmında. Graphy isimli özellik sayesinde dünyanın her yerinden profesyonel fotoğrafçıların oluşturdukları albümleri görmeniz ve ilham almanız mümkün. Yazılım ayrıca yeni fotoğraf ve video filtreleri kullanmanıza olanak tanıyacak. Daha da iyisi, daha çok filtre kullanmak isterseniz sonradan mağazadan indirip kullanma imkanına sahip olacaksınız.

İkinci Ekran Yerine Yeni Bar

v305

V10 ve V20’nin alametifarika özelliği ikinci ekran V30’da yerini sanal bara bırakmış durumda. Telefonun ekranı kapalıyken çalışan ve ekranı açık tutan özellik de detaylanmış. Artık ekran kapalıyken saat dışında bildirimler hakkında da birtakım bilgilere ulaşabileceğiz.

Bahsi geçen bar, ekranın kenarından çekilerek ulaşılabilecek ve burada bazı kısayollar bulunacak. Özelleştirilebilir özellikte olan sanal bar ve gelişmiş kapalı ekran ile ikinci ekranın avantajları devam ettirilmek istenmiş gibi duruyor. Bu yönelim, dar çerçeveye geçiş için bir nevi zorunluydu.

Güçlü Teknik Özellikler

v304

Güney Koreli şirket, Qualcomm’un ve piyasanın en güçlü işlemcilerinden olan Snapdragon 835‘e yer vermiş. Bu bakımdan Snapdragon 821’li G6‘nın da hayli önüne geçmiş duruyor. Beklendiği gibi 4 GB RAM telefonda yerini alırken, 64 ve 128 GB’lık depolama seçenekleri dikkat çekiyor. Daha fazla hafıza isteyenler için 2 TB’a kadar destekli microSD kart slotu da mevcut durumda.

3300 mAh’lik pili, maalesef çıkarılabilir özelliğini kaybetmiş. Çoğu firma gibi tercihi yekpare kasadan yana kullanan LG, bununla birlikte su ve toza dayanıklılık özelliklerini amiral gemisine katmış. V30, IP68 sertifikasına sahip ve kablosuz şarjı da destekliyor. Quick Charge 3.0’ın da Type-C portu ile beraber yer aldığını söylemeden geçmeyelim.

Yüksek Ses Kalitesi

v303

LG’nin en çok üzerinde durduğu noktalardan birisi de ses özellikleri oldu. HiFi DAC ile çalışan akıllı telefon, sıradan bir kulaklıkla bile iyi bir ses deneyimi sunmayı hedefliyor. Bu bağlamda dijital filtreler ve gelişmiş ses kartına yer verilmiş. Bu kapsamda B&O ile çalışılan özel bir kulaklık da ortaya çıkarılmış.

Fiyat ve Sonuç

LG V30'un Yeni Renkleri Ortaya Çıktı

LG bu kez oldukça risksiz ve modaya uygun bir telefon ortaya çıkarmış. Kullanıcı beklentileri göz önüne alınarak yaratılan akıllı telefon, nihayetinde güçlü özellikleri, eğlenceli çift arka kamerası, şık çerçevesiz tasarımı ve su geçirmezliği ile tam anlamıyla 2017 telefonu olmuş. İlk aşamada Güney Kore’de satılacak olan phablet amiral gemisi, şafak siyahı, bulut gümüşü, Fas mavisi, lavanta violet seçenekleri ile satışa sunulacak. Ürünün fiyatı lansmanda açıklanmadı. En geç birkaç gün içerisinde bu da ortaya çıkacaktır.