Apple, Toshiba’nın bellek bölümüne teklif yapacak grupta yer alacak

toshiba

Japon teknoloji devi Toshiba’nın satışa çıkardığı bellek bölümüne aralarında Apple’ın da bulunduğu ekip tarafından 18 milyar dolar değerinde teklif geldi. Bu miktarda Apple tarafına düşen ödeme payı ise 3.6 milyar dolar olarak yansıyacak.

Son zamanlarda ekonomik olarak sıkıntılar yaşayan teknoloji devi Toshiba, bellek bölümünü elinden çıkararak nakit sıkıntısını aşmanın planlarını yapıyor. Bu durum sonucunda ABD’li yatırım şirketi Bain Capital, Japonya Kalkınma Bankası, Güney Koreli SK Hynix ve Japon hükümeti gibi kurumlardan oluşan yapı bellek satışı için teklifi sunmuş ve Toshiba bu satışa onay vermişti. Tüm bunların sonunda diğer onayı verecek ortak Western Digital satışa karşı çıkmış ve konu yargıya taşınmıştı. Bu olayların sonucunda da Toshiba satıştan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Toshiba bu durumu aşmak için ilk önce Western Digital ile aralarında olan anlaşmayı çözümledi ve ardından Bain Capital tarafından önderlik edilen grup ile tekrar masaya oturma kararı aldılar.

Bu olayların hemen ardından konsorsiyum içine Apple dahil olarak verilen teklife 3.6 milyar dolar katkı sağladı. Bu durum sonucunda teklif 18 milyar dolar seviyesine yükselmiş oldu. Bunun yanında Güney Koreli SK Hynix ise 10 milyar dolar seviyesinde bir yatırım yapacak. Ayrıca antlaşma gereği bu satış gerçekleşmesi durumunda Toshiba 1.8 milyar dolar seviyesinde yatırım kaynağı ayırmak zorunda kalacak.

Sonuç olarak Toshiba bu satış için olabildiğince hızlı şekilde satışı gerçekleştirmek zorunda. Eğer satış   ertelenmeye devam ederse her geçen gün ortaya çıkan negatif tablo Tokyo Borsası içinede yansıyarak yatırımcılar ve şirket tarafında oldukça olumsuz karşılanacaktır.

Dell XPS 13 modelleri Coffee Lake serisi ile hayat bulacak