Samsung telefonlar için geliştirdiği yeni ekranını tanıttı

Samsung telefon ekranı

Samsung, akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni nesil OLED telefon ekranını, CES 2023 teknoloji fuarında görücüye çıkardı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung daha çok akıllı telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da aslında ekran üreticileri arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Hatta Apple’ın bile başlıca ekran üreticileri arasında yer alıyor. Bu yüzden ekran teknolojilerine önemli yatırımlar yapmayan devam eden teknoloji devi, yeni nesil telefon ekranını CES 2023 teknoloji fuarında resmi olarak tanıttı.

CES 2023’te tanıtılan bu yeni nesil OLED ekran, en büyük atılımını parlaklık seviyesinde yapıyor. Çünkü bu yeni nesil ekranın maksimum parlaklık seviyesi 2000 nit. UDR (Ultra Dynamic Range) özelliğine sahip olan ekran, 2000 nitlik parlaklığı ile Samsung’un akıllı telefon ekranları için çıtayı daha da yükseğe taşıyor. Bu, bugüne kadar şirketin telefon ekranlarında gördüğümüz en yüksek parlaklık seviyesi. Hatırlarsanız şirketin kısa süre önce tanıttığı OLED TV ekranları da aynı parlaklık seviyesine sahipti.

samsung ekran

Güney Koreli teknoloji devi, bu yeni UDR ekranının çok daha gerçekçi ve zengin renkler gösterebildiğini söylüyor. Bu yeni teknolojinin özellikle dış ortamlardaki kullanımda farkını belli edeceği belirtiliyor.

Bu yeni nesil OLED ekranın ilk olarak şirketin hangi telefonunda kullanılacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Galaxy S23 serisinde kullanılabileceği söylense de telefonun çıkışına kısa bir süre kaldığı için bu iddiaya şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

Sony Honda ortaklığından çıkan ilk otomobil tanıtıldı