Samsung, OLED Ekran Üretiminde Açık Ara Lider

Samsung, OLED ekran üretiminde rakip tanımıyor. Apple dahil birçok telefon üreticisinin kullanmaya başladığı OLED ekranların üretiminde Samsung açık ara lider.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünyanın en büyük telefon üreticileri arasında yer alıyor. Ancak şirketin telefon konusundaki başarıları bununla sınırlı kalmıyor. Çünkü Güney Koreli teknoloji aynı zamanda dünyanın en büyük telefon parçası üreticilerinden biri. İşlemciden ekrana birçok telefon parçası üreten Samsung, özellikle OLED ekran konusunda rakip tanımıyor.

samsung-oled

Güney Kore’nin en büyük gazetelerinden Korean Herald’ın haberine göre Samsung, telefonlar için OLED ekran üretiminde açık ara lider. Telefon üreticilerinin OLED ekranlara geçiş yapmasıyla birlikte, Samsung’un OLED ekran üretimi ve satışları da katlandı. Korean Herald’ın haberine göre şirketin OLED ekran satışları geçtiğimiz yıla göre ikiye katlandı. Üstelik Samsung bu konuda en yakın rakibine bile fark etti. Geçtiğimiz mali çeyrekte dünya genelinde satılan tüm OLED telefon ekranlarının yüzde 95’i Samsung tarafından üretildi. İnanması güç bu rakam şirketin bu alandaki dominasyonunu açıkça ortaya çıkardı.

Apple Çalışanı Gibi Giyinen Hırsızlar Apple Store’u Soydu